Читај ми!

"Фурија" остала без Ћабија Алонса

После 11 година проведених у репрезентацији Шпаније, Ћаби Алонсо завршио репрезентативну каријеру. Фудбалер Реала два пута био европски и једном светски првак са "фуријом".

Фудбалер Реала из Мадрида Ћаби Алонсо објавио је да се повлачи из националне репрезентације Шпаније. Искусни 32-годишњи играч средине терена рекао је да је његово време са шпанском репрезентацијом "дошло до краја".

"Најтеже је знати када да кажете збогом, а након размишљања о томе мислим да је моје време са репрезентацијом истекло", навео је Алонсо у саопштењу шпанским медијима.

Он је био један од кључних играча државног тима приликом освајања две узастопне титуле првака Европе 2008. и 2012, као и прве титуле шампиона света 2010.

"То је био славни период са шпанским тимом, који је започет пре више од 11 година. Био сам део историјске генерације, која је испунила снове милиона навијача. Постигли смо нешто јединствено, освојивши светску титулу и две европске заредом", рекао је Алонсо, који је последњи турнир завршио са огромним разочарањем након што је Шпанија елиминисана у групној фази Мундијала у Бразилу у групи са Холандијом, Чилеом и Аустралијом.

Дрес националне репрезентације Алонсо је носио на 114 утакмица, уз 16 постигнутих голова.

Шпански селектор Висенте дел Боске рекао је да ће бити веома тешко надокнадити изостанак играча какав је Алонсо.

"Он оставља фантастично наслеђе, заједно са својим саиграчима. Био је велики професионалац", рекао је Дел Боске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво