Читај ми!

Лампард се повукао из репрезентације

После Стивена Џерарда, национални тим Енглеске остаће без још једног легендарног фудбалера – Френка Лампарда. Верујем да ћемо имати успеха у будућности и екипу коју ова земља заслужује, рекао је Лампард, који је одиграо 106 мечева за репрезентацију.

Тихо, без помпе, један од највећих енглеских фудбалера у протеклој деценији, Френк Лампард, саопштио је да више неће облачити дрес са државним грбом.

Лампард је одиграо 106 утакмица за Енглеску и постигао 29 голова, и један је од осморице играча који су одиграли најмање 100 утакмица за државни тим.

"Ово је била тешка одлука. Због тога сам толико дуго размишљао, од Светског првенства у Бразилу. Увек сам био изузетно поносан и почаствован што сам представљао моју земљу. Уживао сам у сваком минуту носећи дрес Енглеске", рекао је Лампард.

Он је за репрезентацију дебитовао 1999. године и наступао је на три Светска првенства, 2006. године у Француској, 2010. године у Јужној Африци и овог лета у Бразилу, али и на два Европска првенства, 2004. године у Португалији и 2012. године у Украјини и Пољској.

Последњу утакмицу за репрезентацију одиграо је у јуну против Костарике (0:0), на Мундијалу у Бразилу, када је носио и капитенску траку.

Каријеру је почео у Вест Хему 1995. године, играо је на позајмици у Свонсију а 2001. године потписао је за Челси, за који је одиграо 648 утакмица и постигао 211 голова. Он је овог лета напустио Стамфорд Бриџ и потписао за Њујорк, који га је послао на шестомесечну позајмицу у Манчестер сити.

"Време је да идем напред, верујем у селектора Роја Хоџсона и младе играче који долазе, да ћемо имати успеха у будућности и екипу коју ова земља заслужује", рекао је Лампард.

Пре Лампарда, у јулу се из репрезентације повукао њен дугогодишњи капитен Стивен Џерард.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво