Читај ми!

Николић: Све од нас зависи!

Тренер Партизана Марко Николић верује да његова екипа може да савлада Нефчи у реванш мечу квалификација за Лигу Европа. Противнику нећемо препустити ништа, каже Николић и додаје да ће Никола Нинковић бити у комбинацији за тим, али ће морати да се извини навијачима.

Тренер Партизана Марко Николић рекао је данас да је циљ у реванш утакмици баража за Лигу Европа против азербејџансог Нефчија јасан, а то је пласман у групну фазу и оценио да све зависи од његових фудбалера.

"Циљ се зна! То је групна фаза Лиге Европа, играћемо против квалитетне екипе која уме да буде јако непријатна и воли да користи све шансе из зоне шута... Али, ми желимо да се бавимо само собом", рекао је Николић новинарима на стадиону Партизана.

Реванш утакмица баража за Лигу Европа између Партизана и Нефчија игра се у четвртак од 18 часова у Бакуу. У првом мечу прошлог четвртка у Београду Партизан је победио са 3:2.

Неизвестан је наступ Вадимира Волокова за кога је Николић рекао да је тренирао, али да се није довољно опоравио од повреде примицача. Николић ће моћи да рачуна на Данка Лазовића, Николу Дринчића, Андрију Живковића и Данила Пантића, који су имали мањих или већих проблема са повредама.

Такође, ниједан играч није суспендован па ће сви конкурисати за први тим.

"Нефчи има своје слабости о којима не бих да причам пошто се ове конференције прате, али оно што ме радује је одлична атмосфера и успон форме. Два резултата нас воде даље, нерешено и победа а ми идемо на победу. Од децембра до данас изгубили смо само једну утакмицу и ја дубоко верујем да нећемо изгубити у Бакуу", рекао је Николић и додао да не очекује битно другачију утракмицу од оне у Београду.

Упитан да ли ће играти на резултат и као против Лудогореца, у трећем колу квалификација за Лигу шампиона, свесно препустити противнику средину терена, Николић је рекао да његова екипа ништа неће препустити Нефчију.

"Противнику неће бити ништа препуштено, а прича о дефанзивном и офанзивном приступу модерном фудбалу је толико депласирана да о њој не може да се прича. Ми можемо да играмо тактички дисциплиновано као у Бугарској, а можемо да играмо као против Нефчија у Београду. Знамо њихове недостатке", рекао је Николић.

После прве утакмице с Нефчијем млади играч Партизана Никола Нинковић направио је скандал када је рекао да је део навијача "дресиран" и да долази на стадион да "лаје". Он после није хтео да повуче ту изјаву а није га било у саставу за првенствену утакмицу с Доњим Сремом у недељу.

"Нинковић ће упутити извињење навијачима, мора то да уради. Такве ствари су недопустиве и ту бих завршио причу. Биће у саставу за Нефчи", рекао је Николић.

Партизан је против Лудогореца и Нефчија губио са по 2:0, а Николић је такав начин почињања утакмице на домаћем терену описао као "дрхтање" и рекао да не очекује да се слично понови у Бакуу.

"То се догађа код нас, а сад играмо у гостима. Постојала је та нервоза да мора да се све реши у првих 10-15 минута, а то уопште не мора да буде тако. Утакмице се играју 90 минута, некад се ствари решавају у финишу, кад је и слађе, али свакако смо спремни да одиграмо озбиљну утакмицу. Мислим да нас је прошла та нервоза", рекао је Николић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво