Николић и Хаџијев оптимисти

Тренер фудбалера Партизана Марко Николић рекао је после утакмице са Нефтчијем из Азербејџана да је задовољан победом, али не и резултатом. Црно-бели су у Хумској савладали госте из Бакуа после преокрета са 3:2, у првом мечу баража за Лигу Европе.

После драматичне утакмице, пуне неочекиваних обрта, тренер Партизана је у изјави новинарима смогао снаге да се нашали и на сопствени рачин.

"Дефинитнивно играмо занимљив фудбал на нашем стадиону последњих месец дана. А сад мало озбиљно, не знам шта је разлог нервози у првих 20 минута на сваком мечу код куће. Не можемо чак ни лопту да погодимо у том периоду, да ли је то због превеликих очекивања или притиска са трибина", рекао је Николић новинарима.

Он је додао да је његов тим, с друге стране, показао "невиђени карактер".

"После 0:2 дошли смо до преокрета, што је потпуно нетипично за српски фудбал. Задовољан сам победом, али не и резултатом. Примили смо глупе голове у ситуацијама у којима би требало да будеми најјачи. Све у свему, сада сам још већи оптимиста него пре овог меча и сматрам да ћемо проћи у групну фазу Лиге Европе", казао је Николић.

Црно-беле чека тешко гостовање у Бакуу, међутим, могли би до циља уколико сачувају предност или барем једном затресу мрежу бившег голмана Црвене звезде Саше Стаменковића.

"Ако гледамо традицију, Партизан је последњих година увек пролазио даље када је реванше играо у гостима. Нисмо губили наду код 0:2, играчи добро раде свој посао, упркос свим стварима које их окружују са стране", закључио је Николић.

Тренер Нефтчија Бујукага Хаџијев рекао је да је и пре меча тврдио како ће одлука о коначном победнику пасти у реваншу и назначио да и он олекује пролазак свог тима у даље такмичење.

"Честитам Партизану, на крају је био бољи. Нисмо успели да сачувамо вођство од 2:0, али не треба заборавти да су нам недостајали играчи који ће бити спремни за реванш. Голман Стаменкловић није био на висини задатка. Није био сигуран, мислим да је атмосфера на стадиону негативно утицала на његову партију", закључио је Хаџијев.

Реванш сусрет између Партизана и Нефтчија игра се за седам дана у Бакуу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво