Читај ми!

Русија 2018, проблеми са стадионима

Русија се опире захтевима Светске фудбалске федерације да број стадиона на којима ће се играти утакмице на Светском првенству 2018. године са 12 смањи на 10.

Председник Фифе Сеп Блатер, који је прошлог месеца рекао да би број стадиона требало смањити на 10, боравио је током викенда у Сочију, где је о питањима организације Светског првенства 2018. године разговарао с министром спорта Русије Виталијем Мутком.

"Концепција од 12 стадиона у 11 градова домаћина Мундијала није промењена. Фифа је препоручила 10 стадиона у девет градова, укључујући два стадиона у Москви", рекао је Мутко, пренела је агенција Итартас.

Мутко је истакао да ће коначна одлука бити донета у октобру на Извршном комитету Фифе, чији је члан. Он је додао да би кашњење са одлуком изазвало проблеме јер ускоро почињу грађевински радови на неколико стадиона.

Делегација Фифе ће сутра почети инспекцију, почевши са стадионом капацитета 45.000 седишта у граду Саранску.

На Светском првенству у Бразилу овога лета утакмице су се играле на 12 стадиона у 12 градова, а медији спекулишу да Фифа жели да смањи број стадиона, како би се избегла кашњења грађевинских радова, као што је у Бразилу био случај.

Ни Фифа ни руски организатори нису саопштили које стадионе треба избацити, иако је Мутко недавно изјавио да су стадиони у Калињинграду и Волгограду најтежи за реконструкцију.

Русија је првобитно кандидовала 16 стадиона у 13 градова, али је тај списак скратила на 12 стадиона у 10 градова.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво