Николић: Сада сви чекају да виде наше слабости

Тренер Партизана Марко Николић очекује победу свог тима у утакмици на Врачару против Вождовца. Стратег црно-белих говорио је и о својој одговорности за неуспех у двомечу са Лудогорецом, али и о казни за штопера Трајковића. Црно-бели су представили и треће појачање у овом прелазном року, Ненада Маринковића.

Тренер Партизана Марко Николић рекао је да после елиминације из квалификација за Лигу шампиона екипа мора да покаже снагу у домаћем шампионату и додао да је старт на почетку Суперлиге незгодан, пошто екипа гостује на три од прве четири утакмице.

"Играћемо против Вождовца на Врачару где су увек специфични услови. Заслужују респект због свега што су урадили претходних година, изменили су цео тим, али имају квалитет и искуство. Нама је победа императив, јер сада када сви очекују да виде наше слабости морамо да покажемо снагу и заједништво", изјавио је Николић на конференцији за медије у Хумској.

Он је истакао да је дефанзивац Бранислав Трајковић искључењем против Лудогореца прешао "црвену линију", због чега је клуб у потрази за новим штопером.

"Не желим јавно да га 'разапињем', али Трајковић ће имати разговор са челницима клуба и видећемо даљи расплет. Нисам разочаран, нити осећам да ме је издао, а санкције које сам спровео (Трајковић није лиценциран за Суперлигу, прим. аут) су јасне јер нико не може да нарушава клупску дисциплину. Већ неко веме радимо на довођењу бар још једног штопера и може да се деси да данас или сутра завршимо тај посао", навео је тренер црно-белих.

Шансу на Врачару уместо Трајковића требало би да добије словеначки репрезентативац Бранко Илић, док у тиму неће бити уморни Андрија Живковић.

"Дешава се у свим земљама да у првом колу фаворити киксну, зато морамо да будемо спремни јер увек те прве утакмице у значајној мери одређују даљи ток и амбијент у клубу", истакао је Николић.

На инсистирање новинара Николић је прокоментарисао и сопствену одгховорност за неуспех против Лудогореца.

"Наравно да је на тренеру одговорност и иза избор играча и за тактику, али не заборавите да смо практично испали због гола у гостима. И даље смо једини представник Србије у Европи, боримо се за Лигу Европе, околности под којима радимо нису лаке, али задовољан сам јер ови момци на терену за Партизан остављају све што имају", закључио је Николић.
Утакмица првог кола Суперлиге између Вождовца и Партизана игра се у недељу од 17 сати на Врачару.

Маринковић: Све осим Лиге Европе и дупле круне неуспех

Повратник у фудбалски клуб Партизан Ненад Маринковић рекао је да му је главни циљ да са црно-белима освоји дуплу круну и пласира се у Лигу Европе и додао да би све осим тога био неуспех.

"Пресрећан сам због повратка, осећам се исто као пре 10 година када сам дебитовао у првом тиму. Ово је много битан дан у мом животу, Партизан је моја друга кућа, осећам се као да никад нисам ни одлазио", рекао је Маринковић на званичној промоцији у Хумској.

Он је потписао уговор на две године, а као и претходни пут носиће дрес са бројем 29.

"Имао сам и понуде из иностранства, али када ме је позвао Партизан нисам имао дилему. Циљ нам је да уђемо у Лигу Европе и узмемо дуплу круну, све осим тога био би неуспех", истакао је 25-годишњи Маринковић и констатовао да је сада много озбиљнији и зрелији, и као човек и као играч.

Маринковић није хтео посебно да коментарише потез некадашњег саиграча из јуниорских, а потом и сениорских дана Милоша Босанчића, који је овог лета прешао у Црвену звезду.

"То је његова ствар. Када се будемо срели у дербију наравно да ћу учинити све да победим, као и он за своју екипу", закључио је Маринковић, који због папирологије неће бити у конкуренцији за састав тима против Вождовца у првом колу шампионата.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво