Читај ми!

У суботу почиње Суперлига Србије

Викенд пред нама донеће почетак деветог првенства Србије у фудбалу. Као и неких ранијих сезона, реално је очекивати да ће се борба за титулу водити између Црвене звезде и Партизана. За излазак на евро сцену конкурише четири или пет екипа, док ће се већина осталих борити са опстанак.

Такмичење у Суперлиги Србије почиње за викенд. Оно што је већ сада обележило првенство, које, дакле, још није ни почело, јесу финансијски проблеми појединих клубова.

Њих пет, међу којима су Црвена звезда и Партизан, због дуговања неће моћи да региструју нове играче. Још ОФК Београд, Рад и Војводина због неизмирених обавеза неће моћи до почетка такмичења да региструју 25 фудбалера – црвено-бели и Рад по девет играча, ОФК Београд пет, а Партизан и Војводина по једног.

Дисциплинска комисија ФСС-а укинула је суспензије регистрације нових играча Јагодини, Доњем Срему, Напретку, Новом Пазару, Чукаричком и Радничком из Крагујевца.

Звезда у првенство улази са новим тренером Ненадом Лалатовићем, који је на клупи заменио Славишу Стојановића. Бивши капитен црвено-белих покушаће да одбрани титулу, а у првом колу његова екипа у суботу од 19.30 игра на свом терену против Радничког из Ниша. Раднички у нову сезону улази са великим амбицијама, а екипу ће предводити прослављени тренер Драгослав Степановић.

Партизан у утакмицу против Вождовца, у недељу од 17 часова на стадиону Обилића, улази после неуспеха у квалификацијама за Лигу шампиона и жели победом да се искупи и добро започне шампионат у коме је циљ исти – титула.

Јагодина, која је прошлу сезону завршила на трећем месту, покушаће да понови добре резултате и избори се за излазак у европско такмичење. Екипа Младена Додића у првом колу, сутра од 20 часова, игра против Младости из Лучана, која се ове сезоне после шест година вратила у Суперлигу.

Чукарички се нада да ће и ове сезоне поновити игру и резултате из претходне. Тренер Владан Милојевић има на окупу уиграни тим, који ће сутра од 20 часова у Крушевцу играти против Напретка, који у сезону улази са новим тренером Синишом Гогићем.

Војводина са подмлађеним саставом дочекује нову сезону. Овог лета продали су Генку Сергеја Милинковића Савића и Манчестер Јунајтеду младог голмана Вању Милинковића Савића, који ће бранити у новосадском клубу још годину дана.

Екипа Зорана Марића ће у првом колу, у недељу од 19 часова на свом "Карађорђу" играти против ОФК Београда, који је у завршници прошле сезоне задржао суперлигашки статус. Тим са Омладинског стадиона предводиће Дејан Ђурђевић, а у екипу је стигао бивши фудбалер Партизана Милан Обрадовић.

Фудбалери Новог Пазара сутра од 17.30 на свом терену играју против Рада. Амбициозну екипу из Пазара преузео је Драган Канатларовски, а од ове сезоне утакмице на Градском стадиону ће се играти под рефлекторима.

"Грађевинари" су остали у Суперлиги после баража са Металцем. Уместо двомеча одиграна је једна утакмица, пошто екипа из Горњег Милановца није желела да игра реванш због инцидената на стадиону и бацања сузавца. Тренер Милан Милановић покушаће да екипи сачува суперлигашки статус и поправи утисак из прошле сезоне.

Фудбалери Спартака сутра од 17.30 у Суботици играју против Радничког из Крагујевца. Тренер Петар Курћубић ће са доста промењеним тимом покушати да задржи континуитет наступа у Суперлиги, а његов колега из Радничког Драгољуб Беквалац да избегне "сценарио" из прошле сезоне и борбу за опстанак.

Борац из Чачка се после две сезоне вратио у Суперлигу, а екипу ће предводити тренер Богић Богићевић. Борац ће сутра од 20.30 на свом стадиону играти против Доњег Срема, који је прошле сезоне у завршници успео да остане у лиги.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво