Читај ми!

Партизан игра са Нефчијем!

Фудбалери Партизана и у квалификацијама за Лигу Европе играће са старим знанцем. Против српског вицешампиона биће азербејцански Нефчи, тим са којим су црно-бели играли у групној фази тог такмичења у сезони 2012/2013. Николић: Нефчију пажња, али није непрелазна препрека. Хаџијев: Партизан је озбиљна екипа, биће нам тешко.

Фудбалери Партизана играће против азербејџанског Нефчија у баражу за пласман у Лигу Европе, одлучено је жребом у седишту Европске фудбалске уније (УЕФА) у Ниону.

Мрежу азербејџанског клуба чува некадашњи голман Црвене звезде Саша Стаменковић.

Партизан и Нефчи су се већ састали у сезони 2012/2013 у групној фази Лиге Европе. Тада је у Београду било 0:0, а у Бакуу је меч завршен 1:1.

Николић: Нефчију пажња, али није непрелазна препрека

Тренер Партизана Марко Николић рекао је данас да ће његов тим, иако мора да буде опрезан, пробати већ у првом мечу са азербејџанским Нефчијем да дође до резултата који осигурава пролаз у групну фазу Лиге Европе.

"Битно је да оба меча одиграмо добро, такмичарски. Ако то успемо, онда ћемо имати добру шансу да можда већ у првој утакмици у Азербејџану дођемо до резултата који би нам гарантовао мирнији реванш", рекао је Николић за сајт Партизана.

Први меч баража за Лигу Европе игра се 21. августа у Бакуу, а реванш седам дана касније у Београду.

"Прикупиће све информације и добро се спремити, а пре тога је важно да успешно почнемо домаћи шампионат. Наш циљ је групна фаза ЛЕ и ако то успемо, направићемо подвиг. Противник завређује пажњу, али није непрелазна препрека", навео је тренер Партизана.

Партизан и Нефчи су се већ састали у сезони 2012/2013 у групној фази Лиге Европе. Тада је у Београду било 0:0, а у Бакуу је меч завршен 1:1. Мрежу азербејџанског клуба чува некадашњи голман Црвене звезде Саша Стаменковић који је на мечевима 2012. ушао у вербални, а умало и физички сукоб са неким играчима Партизана.

"Памтим те мечеве са Нефчијем и они позивају на опрез. Не знам каквих проблема може да буде са Стаменковићем. Нека он ради свој посао, као и ми. Његово је да брани мрежу, а наше да му ставимо лопту у ту мрежу", закључио је Николић.

Тренер азербејџанског Нефчија Бујукага Хаџијев после жреба рекао да је Партизан озбиљан и тежак противник.

"Биће то важан и изузетно тежак двомеч за нас. Партизан је ривал којег познајемо, играли смо већ два пута. Ради се о озбиљној екипи и веома га поштујемо. Сви знамо какав је српски фудбал. Мораћемо добро да се спремимо, желимо поново у групну фазу Лиге Европе и да тако испишемо нове странице историје нашег фудбала", рекао је Хаџијев за сајт Нефчија.

Остали парови плеј-офа за пласман у групну фазу такмичења у Лиги Европе:

Сарајево-Борусија Менхенгладбах
Астана-Виљареал
Цволе-Спарта Праг
Астерас-Макаби Тел Авив
Дњепар-Хајдук Сплит
Карабук-Твенте
ХЈК-Рапид Беч
Зимбру-ПАОК
Омонија-Динамо Москва
Лион-Астра
Нефчи-Партизан
Елфсборг-Рио Аве
Кардемир-Сент Етјен
Панатинаикос-Митјиланд
Грасхоперс-Бриж
Ријека-Шериф
Аполон-Локомотива Москва
Јанг Бојс-Дебрецин
Спартак Трнава-Цирих
АЕЛ-Тотенхем
Динамо Минск-Национал
Петролул-Динамо Загреб
Трабзон-Ростов
Сплит-Торино
Актобе-Легија
Локерен-Хал
Рух-Металист
ПСВ-Шахтјор
Стјарнан-Интер
Фејенорд-Зорја
Реал Сосиједад-Краснодар

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво