Јовић: Остварили смо циљ на ЕП

Омладински репрезентативци Србије сложни су у оцени да су на Европском фудбалском првенству за играче до 19 година у Мађарској остварили добар резултат, иако нису успели да одбране титулу од прошле сезоне.

Омладинска фудбалска репрезентација Србије поражена је јуче у полуфиналу ЕП од Португалије после бољег извођења једанаестераца.

"Задовољан сам резултатом на Европском првенству. Остварили смо наш циљ, а то је пласман на Светско првенство за играче до 20 година на Новом Зеланду. Тамо ћемо имати прилику да се поново докажемо", рекао је фудбалер Црвене звезде Лука Јовић новинарима у Птују.

"Добро смо играли, утакмица је била тешка, али Португалци су много добри - сила у Европи. Током меча није било много изгледних прилика, иако смо и ми и они имали неколико прилика да дођемо до гола. Пенали су били на срећу, а овог пута је она била на њиховој страни", рекао је шеснаестогодишњи Јовић.

Фудбалери црвено-белих који су наступали на континенталном првенству, дошли су у Словенију на припреме Црвене звезде. Они ће се сутра вратити за Београд са првим тимом.

Млади голман Звезде и омладински репрезентативац Предраг Рајковић нада се да ће Србија на СП наредне године остварити добар резултат.

"Синоћна утакмица је била јако тешка, добро смо играли, имали смо шансе, али нажалост изгубили смо на пенале. Битно је да смо испунили свој циљ да одемо на СП, надам се да ће нас тамо послужити срећа и да ћемо направити добар резултат", рекао је Рајковић.

Везни фудбалер црвено-белих Марко Грујић оценио је да је репрезентација на Европском првенству најбоље одиграла против најтежих ривала.

"Били смо најмлађи на турниру, јер смо дошли са осам-девет играча знатно млађих. Ми смо и у том саставу показали да можемо квалитетно да играмо – најбоље мечеве смо одиграли против Немачке и Португалије", рекао је Грујић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво