Костић: Зашто хоћу да идем...

Филип Костић говори за РТС о томе зашто жели да напусти Гронинген, где види своју будућност и колико жели да обуче дрес са државним грбом.

Више од месец дана говори се о могућем одласку Филипа Костића из Гронингена у неки од звучнијих европских клубова. Спортинг, Порто, Штутгарт, ПСВ Ајндховен, Ајакс... јесу имена клубова који су се помињали у претходним седмицама.

После 43 утакмице у прошлој сезони и 12 голова за холандски тим име 21-годишњег играча помиње се свакодневно у новинским извештајима европских медија који прате фудбал.

Истина је да постоје преговори Гронингена са звучним европским клубовима, али за сада су одбијене све понуде. Управо због многобројних текстова који се објављују о њему, истина се негде изгубила па су новинари самостално тумачили његове изјаве и недоследно преносили интервјуе.

"Овако стоје ствари у вези са мојим ставом према свему што се догађа у овом тренутку. Провео сам две сјајне и веома корисне године у Гронингену. Напредовао сам много како на физичком тако и на психичком плану, постао сам бољи играч. На томе сам веома захвалан људима у клубу, навијачима и свима који су ми помогли од доласка у Холандију. Прошла сезона је најбоља у мојој каријери, и изградио сам име. Међутим, мислим да је право време да променим средину и напредујем још више, и постанем конкурент за А репрезентацију Србије", рекао је Костић. 

Костић верује да је ово прави тренутак јер се дешавају промене у репрезентацији Србије и почиње нови циклус.

"Сада, када је Дик Адвокат постао селектор, веома ми је важно да радим и са њим и наметнем се од старта овог квалификационог циклуса новом селектору. А да не причам колико би ми значило да тренирам и играм за репрезентацију", поручује Костић.

Осим тога, Гронинген неће играти еврокупове ове сезоне, и то је изузетно утицало на жељу Филипа Костића.

"Основни разлог жеље да променим средину је потреба да више напредујем, да играм у екипи која ће наступати у евротакмичењима, да добијем евроутакмица у ногама. У Холандији сам схватио колико је битно напредовати свакодневно и да се пропуштено не може надокнадити."

Костић пре свега хоће да напредује, клуб и земља нису пресудни, као ни новац.

"Знате шта, Спортинг, Порто... ПСВ, Ајакс... Штутгарт... То су све врхунски клубови који сваке године играју еврокупове. Све су то изузетне лиге, са тим, наравно, да је Немачка лига најјача. Имам још толико тога да поправим у својој игри, у еврокуповима и са репрезентацијом то бих могао. Ако сада не одем, мој напредак ће бити знатно спорији него што би могао јер нећу играти ни евротакмичења ни међународне утакмице", сматра Костић. 

Гронинген ће током дана имати састанак са представницима бар једног од поменутих клубова, али је неизвесно да ли ће пустити Костића јер су до сада одбијали све понуде. Спортинг је био најконкретнији са прво понуђена три, па потом и пет милиона евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво