Читај ми!

Србија добија селектора до краја јула!

Томислав Караџић рекао да Србија сигурно добија селектора до краја јула, као и да су у току преговори са неколико кандидата. Љубинку Друловићу недостаје искуство, разговори вођени са Валтером Зенгом, Пикси није у плановима.

Председник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Томислав Караџић изјавио је да ће дефинитивна одлука о новом селектору бити донета до краја јула и потврдио да је Савез преговарао са италијанским тренером Валтером Зенгом.

"Ми и даље имамо вршиоца дужности селектора и стручни штаб. Они и даље имају највеће шансе да наставе посао. Имамо млад тим стручњака, али овог пута улог није мали, јер два пута нисмо отишли на завршнице европских и светских првенстава", рекао је Караџић на конференцији за новинаре у Спортском центру у Старој Пазови.

"Морамо веома добро да размислимо јер ниједна карика у том тиму не сме да буде слаба. Друловић је показао сјајан квалитет и као човек и као тренер. Једино чега се бојимо је искуство", додао је.

Караџић је навео да се Савезу у последњих 15 дана нуде "највећа тренерска имена Европе" и оценио да то јасно говори да фудбалска струка препознаје потенцијал који има репрезентација Србије.

"Имамо невероватних понуда, али због трошкова се суздржавамо и око прихватања тих разговора. Дефинитивна одлука ће бити донета до краја јула. Када је реч о странцима, имамо одређени буџет који је предвиђен за селектора и из тог финансијског оквира нећемо излазити", рекао је он.

"Нећемо да изигравамо пијане милионере и да у тешкој економској ситуацији посежемо за милионима за страног селектора. Видите како су многи од њих прошли на Светском првенству", додао је Караџић.

Он је истакао да ће се направити велики заокрет када је у питању плата селектора, односно да ће селектору бити исплаћиване нормалне плате, које су у нивоу са окружењем, а добијаће веће бонусе у зависности од резултата.

Зенга је синоћ потврдио да је преговарао са челницима Савеза, а то је потврдио и Караџић.

"Тачна је информација. У суботу смо путовали за Италију и више сати разговарали са Зенгом, али сада ништа не могу да кажем да ли је то близу или далеко од договора. Он жели да се врати у Европу и да се реафирмише као тренер у Европи. Следећих дана или недеља ћемо знати колико смо близу његовог ангажовања или неангажовања", рекао је он.

Председник ФСС-а рекао је да постоји повољност када је реч о Зенги, јер је он одјављен из Италије, па за разлику од европских тренера, неће бити двоструких опорезивања.

Караџић је рекао да је Србији потребан искусан селектор, а на констатацију новинара да Зенга никада није радио тај посао, Караџић је рекао: "Није, али од 1998. године није имао ниједан слободан дан, он ради све време".

Караџић је истакао да је разговарано и са другим кандидатима, али није желео да открије о коме је реч и додао да није тачна информација да је Савез разговарао са Драганом Стојковићем.

"Иако имамо сјајно мишљење о њему, ми са Пиксијем нисмо разговарали нити планирамо", рекао је Караџић.

Број коментара 32

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво