Читај ми!

Нови скандал, ништа од баража!

Фудбалери Металца нису се појавили на поновљеној реванш утакмици која је у четвртак требало да се игра против Рада у баражу за Супер лигу. У Горњем Милановцу сматрају да је недолазак на утакмицу "једини могући и исправан став".

Фудбалери Рада изашли су на терен стадиона Чукаричког на Бановом брду, али није било и њихових противника. Арбитар Данило Грујић сачекао је 15 минута, после чега је формално обавестио делегата о томе.

Према правилима, утакмица би требало да буде регистрована 3:0 у корист Рада.

У првој утакмици баража било је 0:0. Реванш меч играо се прошлог четвртка, када је прекинута при резултату 1:0 за Рад, због тога што су навијачи активирали сузавац.

Након тога, такмичарска комисија Фудбалског савеза Србије одлучила је да се реванш утакмица понови 12. јуна у 19 часова.

Металац: Недолазак једини могући и исправан став! 

Фудбалски клуб Металац саопштио је да се играчи нису појавили на поновљеном реванш сусрету баража за Супер лигу са Радом, јер је то за управу клуба "једини могући и исправан став".

"Коначни циљ Металца је подизање нивоа и квалитета такмичења и Извршни одбор сматра да је овакав наш став једини могући и исправан", наведено је из Металаца у саопштењу достављеном новинарима на стадиону на Бановом брду.

Металац је истакао у саопштењу да очекује подршку спортске јавности у Србији и надлежних органа ФСС-а.

Металац је још саопштио да је неодигравањем утакмице желео да укаже јавности и надлежним органима ФСС-а да проблеми морају да се "системски решавају, а не да се заташкавају".

"На самој прекинутој утакмици, у изјавама званичних лица, ствари се не називају правим именом, већ се у старту тендециозно разводњавају у циљу заташкавања", саопштено је из Металца.

Такође се наводи да Такмичарска комисија није примењивала прописе ФСС-а, већ је "дала себи за право да тумачи и утврђује кривце за прекид утакмице ван своје надлежности".

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво