Читај ми!

"Орлови": Не плашимо се "кариока"

Репрезентативци Србије сложни у оцени да на мечу са Бразилом немају шта да изгубе, јер се ради о једној од најјачих репрезентација на свету. Морамо да верујемо у себе, каже Владимир Стојковић. Атрактивност утакмице ће бити највећи стимуланс за нас, тврди Филип Ђорђевић.

Голман репрезентације Србије Владимир Стојковић каже да екипа у одличном расположењу путује у Бразил и да се не плаши наредног противника на турнеји, иако се ради о петоструком прваку света.

"Лакше је да причамо о томе од кога не страхујем. Шалим се, наравно. Нема страха нити има потребе да га буде код нас. У Сао Паолу немамо шта да изгубимо. Играћемо против вероватно најбољих на свету. Морамо да верујемо у себе и потрудимо се да се представимо у најбољем могућем издању. Добро смо играли и претходне две утакмице иако резултати нису толико убедљиви", рекао је Стојковић за сајт Фудбалског савеза Србије.

Слично као Стојковић размишљају и остали репрезентативци. Нападач Филип Ђорђевић сматра да је илузорно причати о квалитетима бразилског тима.

"Они су највећи фаворит за освајање титуле светског шампиона и ту је свакој причи крај. У Сао Паолу би требало да поновимо игру из првог полувремена у претходне обе утакмице, јер су то били добри периоди и елиминишемо падове. Чињеница је да смо на крају сезоне, на терену се осећа умор, али верујем да ће атрактивност предстојеће утакмице да буде највећи стимуланс за нас", рекао је Ђорђевић.

Српски фудбалери победили су репрезентацију Јамајке у Њујорку (2:1) и одиграли нерешено (1:1) против Панаме у Чикагу.

"Можемо да будемо задовољни како смо функционисали на терену, стварали шансе, а са друге стране, има и довољно матерјала за анализу. Падови који нам се догађају већ дуже време заиста би требало да буду елиминисани. Као да немамо довољно снаге да у сваком моменту утакмице држимо исти ритам. То остави противнику простор да нас нападне и долазимо у проблем. Верујем да ће управо снага и моћ Бразила бити мотив да турнеју и читаву сезону заокружимо на најлепши начин, добром игром и резултатом у Сао Паолу", рекао је Зоран Тошић.

Голгетер Црвене звезде Драган Мрђа није крио задовољство због повратка у национални тим после две и по године паузе.

"Срећан сам због повратка, на мечу против Панаме највише сам мислио да прођем без повреде. Стално ми се враћала слика из утакмице кад сам се повредио. Имао сам чак и шансу за гол против Панаме, било би боље да сам погодио, али и овако је добро. Били смо много бољи тим, створено је сасвим довољно прилика и заслужили смо победу у Чикагу", рекао је Мрђа.

Утакмица између Бразила и Србије игра се у суботу. 6. јуна, од 21 сат по средњеевропском времену у Сао Паулу.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво