Читај ми!

Бледо издање "орлова", Србија - Панама 1:1

Репрезентација Србије одиграла је нерешено 1:1 у пријатељском мечу против Панаме. "Орлови" су били бољи ривал током читавог меча, али то је било недовољно да се савлада чврста, на моменте и груба репрезентација Панаме. Ивановић стрелац за Србију, Гомез за Панаму. Наредни меч Србија игра против Бразила 6. јуна.

Много више се очекивало од репрезентације Србије у мечу против Панаме него мршавих 1:1. "Орлови" нису бриљирали, у финишу меча пропустили су неколико прилика за гол, на крају остали непоражени у осмој узастопној утакмици.

Било је то можда и најслабије издање Србије од како је кормило националног тима преузео Љубинко Друловић. Панама се показала као изузетно чврст ривал, на моменте и груб, али чињеница је да су репрезентативци Србије могли и морали  више од нерешеног резултата.

Нешто нервозније су играчи обе екипе ушли у меч, па су већ у првих 25 минута виђена три жута картона, некарактеристично за пријатељски меч.

Ипак, Србија у 25. минуту, готово без игре, стиже до предности. Први корнер за "орлове" извео је Тадић са леве стране, Бранислав Ивановић био највиши у скоку и савладао голмана Мекфарлана.

До полувремена није виђена лепа игра, није било ни прилика за гол, али су српски репрезентативци држали конце игре у својим рукама.

Панама стиже до изједначења у 60. минуту. Прекид је извео Муњоз, убацио лопту у срце шеснаестерца нашег тима, а у гужви се најбоље снашао Гомез и донео изједначење свом тиму.

Видно ангажованије играла је српска репрезентација после примљеног гола. Друловић је извршио неколико измена, али до промене резултата није дошло.

Играчи Панаме више су се трудили да задрже време него да играју фудбал, излежавали су се по терену, док је Србија покушавала да створи прилику за погодак, нарочито нападајући по левој страни и расположеног Александра Коларова.

У 84. минуту Родригез је после старта над Драганом Мрђом зарадио други жути картон, али ни предност од играча више на терену није помогла српском тиму да стигне до гола и победе.

У сваком случају, Љубинко Друловић, а ни јавност у Србији, неће и не смеју бити задовољни нити игром нити резултатом утакмице у Чикагу.

Утакмицу је са трибина пратио велики број српских навијача, а мањи инцидент виђен је у финишу меча, када је дефанзивац Панаме Роберто Чен погођен пластичном флашом.

Наредни пријатељски меч Србија игра 6. јуна против Бразила, а ако то није права прилика да српски тим покаже колико може, не смеши нам се светла фудбалска будућност.

Овако је протекао меч у Чикагу:

04.01 - Завршен је меч у Чикагу, Србија - Панама 1:1. 

03.58 - Још једна велика прилика за Србију, Мрђа је асистирао Митровићу, али одбрана Панаме на време интервенише. 

03.56 - Истекао је 90. минут, играће се још пет минута надокнаде времена. 

03.55 - Дарко Лазовић је у игри уместо Немање Матића. Управо је нападач Црвене звезде имао прилику за гол, али је из волеја шутирао високо преко гола. 

03.49 - Од 84. минута Србија игра са играчем више на терену. Други жути картон, аутоматски и искључење, зарадио је Карлос Родригез. 

03.45 - Александар Митровић нашао се у доброј прилици за гол, али је лоше шутирао - далеко преко гола. Ипак, и да је затресао мрежу гол не би био признат, пошто се нападач Србије налазио у офсајд позицији.

03.42 - Нова промена у репрезентацији Србије, уместо Лазара Марковића у игри је Драган Мрђа. 

03.35 - Србија у офанзиви после изједначења. Покушава десном ногом Коларов, али лопта одлази поред гола Панаме. 

03.33 - Велика прилика за Србију одлази у неповрат. Лепа акција "орлова", Тадић по земљи центрира са леве стране, ипак, лопта је пребрза за Митровића, који је покушао уклизавањем да стигне до ње. 

03.30 - Нова измена у репрезентацији Србије, уместо Филипа Ђорђевића у игри је Александар Митровић. 

03.26 - Прва измена у саставу Србије, уместо Зорана Тошића у игри је Милош Јојић. 

03.25 - ГОООЛ! Помало неочекивано, Панама стиже до изједначења. Прекид је извео Муњоз, у казненом простору "орлова" најбоље се снашао Гомез. Од 60. минута резултат је изједначен - 1:1.

03.17 - Као и у првом делу, и у наставку прва прети Панама. Слободан ударац са ивице казненог простора извео је Кинтеро, Стојковић поново излази као победник из њиховог дуела. 

03.10 - Почело је и друго полувреме меча Србија - Панама. Без измена у саставу "орлова". 

02.52 - Полувреме у Чикагу, Србија против Панаме води са 1:0. Нешто нервознији почетак "орлова", али Србија има потпуну контролу игре на терену, у чему је у великој мери допринео погодак Бранислава Ивановића. 

02.30 - ГОООЛ! Србија долази до предности у 25. минуту голом Бранислава Ивановића. Први корнер за "орлове" са леве стране извео је Тадић, Ивановић био највиши у скоку и донео предност српском тиму. 

02.27 - Нови жути картон за репрезентативце Панаме, опомену је заслужио Родригез. 

02.24 - Реваншира се на другој страни Роман Торес. Чини се да је судија био преблаг према дефанзивцу Панаме, који је Ђорђевића оборио са леђа док је нападачу Србије био отворен пут ка голу противника. 

02.23 - После нешто оштријег старта, први жути картон на мечу добија Немања Гудељ. 

02.15 - Прва полуприлика за Србију на мечу. Зоран Тошић са ивице казненог простора шутира непрецизно, поред гола. 

02.12 - Прва прилика на мечу за Панаму. Кинтеро је одлично извео слободан ударац са двадесетак метара, још боље интервенисао Стојковић. Играо се седми минут. 

02.05 - Почео меч у Чикагу. 

02.04 - Репрезентација Србије утакмицу почиње у следећем саставу: Стојковић, Баста, Ивановић, Митровић, Коларов, Гудељ, Матић, Тадић, Тошић, Марковић и Ђорђевић.

01.58 - Химне одјекују стадионом у Чикагу, за неколико минута почиње меч Србија - Панама.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво