Банана у Бергаму, дебакл Сампе, Болоња у Серији Б!

Милан поразом од Аталанте скоро изгубио све шансе да наредне године игра европска такмичења. Констант и Де Јонг жртве расистичког испада. Наполи декласирао Сампдорију. Болоња и Катанија се опраштају од елитног друштва, Сасуоло се спасао. Јуве бољи од Роме на Олимпику.

Фудбалери Аталанте победили су на свом терену у Бергаму екипу Милана са 2:1, у утакмици претпоследњег, 37. кола италијанског првенства. "Росо-нери" су сада далеко од пласмана у Европу наредне сезоне.

Сва три гола постигли су фудбалери Аталанте, а домаћи су победили голом Франка Бријенце са око 30 метара, у шестом минуту судијске надокнаде времена.

Претходно, Милан је повео у 52. минуту аутоголом Ђанпаола Белинија, који је, покушавајући да пресече пас Сулија Мунтарија, затресао мрежу свог тима. Изједначио је Херман Денис у 68. минуту из једанаестерца. Пенал је досуђен пошто је Карлос Кармона оборио Кевина Константа у шеснаестерцу.

Након тога навијачи Аталанте су бацили банане на тамнопутог Константа, због чега су опоменути, а спикер је преко разгласа саопштио да ће у случају нових инцидената утакмица бити прекинута.

Наполи је као гост убедљиво победио Сампдорију са 5:2, док је Болоња поразом на домаћем терену од Катаније (2:1) коло пре краја дефинитивно испала из италијанске Серије А.

Наполитанци су декласирали екипу Синише Михајловића, након што су већ на полувремену стекли сигурних 3:1. У наставку су опуштеном игром наставили да доминирају и лаком победом учврстили се на трећој позицији, која води у квалификације за Лигу шампиона.

Сампдорија је остала у средини табеле, а у њеном тиму српски везиста Ненад Крстичић играо је до 58. минута.

Болоња је потврдила очајну форму ове сезоне и 22. поразом дефинитивно се опростила од елитне конуренције. Катанији, међутим, победа не значи ништа пошто ће заједно са Болоњом следеће сезоне играти у Серији Б, као и раније отписани Ливорно.

Бодове спаса освојо је Сасуоло победом код куће против Ђенове (4:2), као и Кјево, који је славио на Сардинији против Каљарија (1:0).

Фудбалери Јувентуса савладали су као гости екипу Роме са 1:0.

Дерби на Олимпијском стадиону заслужено је припао шампиону, који је до успеха дошао у судијској надокнади голом резервисте Освалда.

Јувентус је сада у прилици да у последњем колу постане први клуб који сезону у Серији А завршио са сто или више бодова.

Српски репрезентативац у екипи Роме, Адем Љајић, данашњи меч преседео је на клупи. 

Резултати 37. кола:

Каљари - Кјево 0:1

Ливорно - Фјорентина 0:1

Болоња - Катанија 1:2

Сампдорија - Наполи 2:5

Торино - Парма 1:1

Сасуоло - Ђенова 4:2

Аталанта - Милан 2:1

Рома - Јувентус 0:1 

Одиграно у суботу: Интер - Лацио 4:1, Верона - Удинезе 2:2.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије