Играчи Воше на пријему код градоначелника

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је у Градској кући фудбалере, чланове Стучног штаба и Управе ФК Војводина, који је пре два дана освојивши Куп Србије, остварио један од највећих резултата у историји.

Обраћајући се фудбалерима, Вучевић је рекао да им пре свега честита велики јубилеј, 100 година од оснивања клуба, а онда и један од највећих спортских резултатата у историји ФК Војводине - освајања националног купа.

"Трофеј који је деценијама чекан у Новом Саду ви сте освојили. У победи је лако бити велики јер вас сада сви позивају и дочекују, али ви сте били велики и у тренутку када је било тешко и када су вас напустили неки битни играчи, веровали сте у себе и то је донело резултат", рекао је Вучевић.

Он је истакао да је посебно битно што је трофеј освојен у години када клуб обележава пун век постојања, додајући да ће у овој години јубилеја град помоћи у организацији обележавања стогодишњице ФК Војводине.

Градоначелник Новог Сада фудбалерима Војводине пожелео је да и у наредној сезони на најлепши начин репрезентују град у евопском такмичењу за који су се квалификовали освајањем купа.

Капитен ФК Војводине Немања Радоја уручио је Вучевићу златну медаљу добијену у финалној утакмици са Јагодином.

Он је рекао да је тек по завршетку финалне утакмице постао свестан колики тај трофеј има значај за Нови Сад.

"Изузетно ми је драго што је баш ова генерација у години великог јубилеја успела да оствари овакав успех и освоји пехар који је чекан деценијама", рекао је Радоја.

ФК Војводина у својој стогодишњој историји био је два пута шампион државе - 1966. и 1989. године, а национални трофеј, освојен у среду увече, први је у клупској историји.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара