Читај ми!

Почело саслушање у "случају Шимунић"

Изношењем аргумената и суочавањем сведока, почело саслушање у Суду за спортску арбитражу, поводом казне Јосипу Шимунићу. Шимунићев адвокат Дамир Пртењача рекао је да је уверен да ће ЦАС дозволити Шимунићу да наступи на Мундијалу.

Суд за спортску арбитражу (ЦАС) почео је данас саслушање поводом казне фудбалском репрезентативцу Хрватске Јосипу Шимунићу од 10 утакмица неиграња.

Саслушање у ЦАС-у почело је изношењем аргумената и суочавањем сведока, а коначна одлука донеће се у понедељак, 12. маја, када ће бити познато да ли ће селектор Хрватске Нико Ковач моћи да стави фудбалера на списак путника за Бразил.

Светска фудбалска федерација (ФИФА) казнила је Шимунића јер је после утакмице са Исландом у Загребу викао у микрофон "За дом", док су му навијачи одговарали "спремни".

Он је поред тога кажњен и са 30 хиљада швајцарских франака, а забрањен му је и приступ стадионима током Светског првенства у Бразилу на лето.

Шимунићев адвокатски тим обратио се Суду за спортску арбитражу пошто је казну ФИФА потврдила и комисија за жалбе те организације.

Извршни председник Фудбалског савеза Хрватске (ХНС) Дамир Врбановић рекао је да сматра да Шимунић нема великих шанси да успе у жалби јер је ЦАС у највећем броју сличних случајева потврдио или само незнатно ублажио казну, пренела је агенција Хина.

Шимунићев адвокат Дамир Пртењача рекао је да је уверен да ће ЦАС дозволити Шимунићу да наступи на Мундијалу.

"Највише разлога за оптимизам видим у чињеници да ће тројица ЦАС-ових судија донети одлуку на темељу чињеница и правних аргумената без уплитања политике коју це ФИФА сигурно поново покушати да уведе у расправу", рекао је Пртењача.

По његовим речима, ФИФА је моћна организација и биће јој тешко ако неко кога је казнила наступи на Светском првенству у Бразилу, али ће морати да поштује одлуку коју донесе ЦАС.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара