Читај ми!

Првенство регуларно и у духу фер-плеја

Извршни одбор Заједнице суперлигаша закључио је на седници да је досадашњи део фудбалског такмичења регуларан у складу са прописима у духу фер-плеја, и одбацио наводе о нерегуларностима у прошлом колу.

Како се наводи у саопштењу, уз констатацију да су присутне судијске грешке саставни део фудбалске игре и на вишим нивоима такмичења, незадовољство изазвано појединим судијским одлукама никоме не даје за право да руши цео систем и ствара лошу слику о Супер лиги Србије.

"Судијска организација је у ингеренцији Фудбалског савеза Србије и не сумњамо да ће савез доносити одлуке које ће заштити интегритет такмичења", наведено је после седнице.

Председник Заједнице Звездан Терзић понудио је да свој мандат стави на располагање члановима Извршног одбора, али се о томе није расправљало, јер је досадашњи ток такмичења "оцењен највишом могућом оценом".

Суперлига је саопштила да сви клубови имају обавезу да све утакмице у првенство играју са најбољим тимом, максимално посвећени победи и вођени искључиво спортским мотивима у складу са правилима игре.

Наводи се да директор лиге има обавезу да за утакмице до краја првенства бира најквалитетније делегате, који ће обратити максималну пажњу на регуларност, док ће Судијској комисији бити сугерисано да се делегирају најбоље судије и контролори.

"Обавезују се сви чланови клубова Супер лиге да ће у случају било каквих сазнања везаних за неспортске или сумњиве радње одмах обавестити директора лиге", стоји у саопштењу.

Такође се наводи да ће сви чланови клубова незадовољства решавати искључиво у оквиру фудбалских органа, а не преко медија.

"Обавезују се сви чланови клубова Супер лиге да ће штитити интегритет такмичења, као и да ће својим јавним наступима дати пун допринос стварању позитивне слике о првенству", пише у саопштењу.

Наводи се да клубови унутар Заједнице изражавају јединство у намери да се настави са започетом реализацијом зацртаних циљева, попут квалитета такмичења, својинске трансформације, проналажења спонзора, поправљања имиџа и осталог.

Генерални секретар Фудбалског савеза Србије Зоран Лаковић обавестио је чланове Извршног одбора Заједнице да се такмичење у Супер лиги не налази међу првих 10 која су под истрагом Европске фудбалске уније због нерегуларности.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара