Грубор: Партизан није планирао прекид дербија

У Партизану демантују тврдње појединих медија и полицијских функционера да су у овом клубу планирали, заједно са навијачима, прекид 146. "вечитог дербија". Нико никада у историји клуба није планирао прекид неке утакмице и зашто би сада у ситуацији када се јури победа, рекао је Дарко Грубор за "Новости".

Потпредседник Фудбалског клуба Партизан Миле Јовичић рекао је да ће црно-бели тражити од МУП-а Србије конкретна имена оних који су наводно желели да изазову нереде и прекину утакмицу са Црвеном звездом на стадиону у Хумској.

"Па ако кажу да је то био Миле Јовичић, онда да одговарам и да ме протерају из спорта. У супротном, све се своди на спекулације и они који су тако нешто рекли мораће да одговарају", рекао је Јовичић за "Вечерње новости".

Поједини медији јуче су, уочи утакмице Партизан-Црвена звезда, објавили да полиција има сазнања да се навијачи Партизана у договору са клубом спремају да прекину утакмицу и изазову нереде. Због тога су претресани и играчи Партизана приликом уласка на стадион.

Руководство црно-белих јуче је одмах демантовало те наводе, а Јовичић је казао да је нелогично да је Партизан желео прекид јер је у ситуацији да му одговара само победа над највећим ривалом.

"Сви смо били затечени. Гледали смо се у ложи бледо између себе, нисмо могли да верујемо за шта нас оптужују. Све што се појавило у том саопштењу је контрапродуктивно и контрадикторно. Па какав интерес да се прекине дерби има екипа која је у бодовном заостатку и мора да јури победу на том мечу? Нечувено је и незапамћено да претресају играче једног тима. Ако је већ тако, требало је и друге", навео је Јовичић.

Генерални секретар ФК Партизан Дарко Грубор је сумњу у добре намере свих који су учествовали у акцији спречавања нереда поткрепио, како је рекао, бесмисленим објављивањем приче у медијима.

"То је неозбиљно, ако стварно постоји дојава, зашто се саопштава медијима. Зар није логично да се сакрије од свих. Испало је да је све урађено да се изврши медијски притисак и кампања. Сви смо свесни да је цела теза била бесмислена. Нико никада у историји клуба није планирао прекид неке утакмице и зашто би сада у ситуацији када се јури победа", навео је Грубор.

Представници Партизана су указали да је почетком другог полувремена, на северној трибини где су смештени Звездини навијачи, запаљено више од 200 бакљи.

"Свако на стадиону је могао да види да је једна страна унела пиротехнику, а да друга није. Закључак, нећемо никог да оптужујемо, да се бавимо теоријама завере, само хоћемо објашњење и разјашњење овакве ситуације", навео је Грубор.

Он је додао да је, међутим, била истинита информација о лепку пронађеном на северној трибини.

"Није спорно, то је пропуст. Уложили смо велики напор да се то исправи, али и то је предимензионирано. Ми смо у ситуацији да се правдамо за нешто за шта смо евидентно одговорни, али је то баш злоупотребљено за предимензионирање", навео је Грубор.

Београдска полиција привела је пре, за време и после јучерашњег фудбалског дербија укупно 76 особа, од којих ће 10 бити задржано.

МУП наводи и да је добио "безбедносна сазнања да ће припадници навијачких група покушати да у стадиону унесу већу количину пиротехничких средстава", после чега је претресао јужну трибину стадиона и у тоалету пронашао 80 бакљи и 80 димних бомби, у простору између југа и запада још 64 "димна улошка".

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара