Читај ми!

Партизан победио, Звезда пропустила два пенала!

Партизан - Звезда 2:1. Партизан у 89. минуту зграбио три бода против "вечитог" ривала. Дринчићев пројектил донео предност црно-белима, Мрђа је изједначио а Којић у смирај меча донео велику победу Партизану. Звезда није искористила два једанаестерца, Лукач је одбранио ударце Нинковићу и Мијаиловићу.

Све оно занимљиво што се дешавало око терена погледајте овде.

Општи утисак је да смо коначно видели добар, леп дерби. Сјајни голови, много узбуђења, што је све протекло у фер и коректној борби момака у црвено-белим и црно-белим дресовима. Ко је купио улазницу и присуствовао 146. "вечитом" дербију, сигурно се није покајао. 

20.57 - Готов је дерби. Партизан је победио са 2:1. Дринчић је довео Партизан у вођство, Мрђа изједначио а Којић донео велику победу црно-белима у финишу меча. Никако се не сме заборавити да Звезда није искористила два пенала - Лукач је одбранио ударце Нинковићу и Мијаиловићу. 

20.54 - Лукач добија жути картон због одуговлачења. 

20.54 - Шта су сада промашили фудбалери Црвене звезде! Милијаш је извео прекид, Мрђа сам испред гола главом лоше захвата лопту, Лукач је већ био савладан, али је лопта отишла поред гола. 

20.52 - ГООЛ! Какав гол Немање Којића! Дринчић и Вулићевић су отели лопту Мрђи, Вулићевић центрирао, а Којић, из невероватно тешке позиције, прецизно шутирао и погодио сам угао.

20.50 - Милош Нинковић излази из игре, уместо њега на терену је Филип Касалица. 

20.48 - Добра акција црно-белих, Малбашић је повукао напад, упослио Којића, који лоше прихвата лопту, па је његов ударац изблокиран.

20.45 - Звезда покушава да сачува резултат до краја, троши време, док су Партизанови напади, за разлику од првог полувремена, потпуно безопасни. 

20.42 - Сада на два места гори ватра на северној трибини. 

20.34 - Одлична прилика за Нинковића. Лоше је Трајковић реаговао, спустио, практично, лопту Нинковићу који је лепо шутирао, али преко гола. 

20.33 - Марко Николић прави и трећу измену, Којић улази у игру уместо капитена Лазовића. 

20.32 - После прекида, лопта пада на ногу Вулићевићу, који сасвим солидно шутира из волеја, поред стативе. 

20.30 - Прва измена у Звезди. Дарко Лазовић излази из игре, уместо њега улази Петковић. 

20.28 - Друга измена у табору Партизана, Нинковић напушта игру, Малбашић је на терену. 

20.26 - Прекид за Партизан, Дринчић убацује у шеснаестерац, на крају корнер за црно-беле. 

20.25 - У игру улази Лука уместо Живковића.

20.20 - Живковић из тешке ситуације погађа стативу! 

20.18 - ГООЛ! Драган Мрђа доноси изједначење Црвеној звезди. Лоша реакција одбране црно-белих, лопта стиже до Мрђе који рутински тресе мрежу.

20.17 - Сумњива ситуација пред голом Звезде. Никола Нинковић пада на ивици казненог простора у контри, али Мажић одмахује руком. 

20.16 - Лепо Печник износи лопту, комбинује са Мрђом, додаје Лазовићу али је одлични Чачанин заустављен у одлучујућем моменту. Станковић је одлично одреаговао. 

20.15 - Милијаш је убацио лопту у казнени простор, Трајковић избија лопту у корнер. Ниска лопта, Волков се поставио, нови корнер за Звезду.

20.13 - Нешто мирнији почетак другог полувремена, велика борба на средини терена, али обе екипе не срљају већ стрпљиво граде акције. 

20.08 - Почео је други део игре на стадиону Партизана. 

20.07 - Димне бомбе одложиле су почетак другог полувремена на неколико минута. 

19.53 - Неколико застава Црвене звезде запаљено је на јужној трибини. 

19.47 - Полувреме. Партизан је, можемо слободно рећи, имао боље прилике из игре, пружио бољу партију у првих 45 минута. Међутим, Звезда је, свакако, имала две најбоље прилике у првом делу игре - два пенала, али је оба одбранио Лукач. Наставак доноси бројна узбуђења, а после паузе ћемо сазнати какве идеје имају Николић и Стојановић.  

19.38 - Први корнер за Звезду, Павићевић је највиши у скоку, али шутира преко гола. 

19.33 - Мијаиловић узима залет... Брани Лукач! Мијаиловић је шутирао у исту страну као и Нинковић, Лукач фантастично брани!

19.32 - Звезда одговара преко Печника који је опробао ударац из даљине Лукач брани. Нови пенал за Звезду! Трајковић руши Мрђу, сада Никола Мијаиловић узима лопту... 

19.27 - ГООЛ! Каква голчина Николе Дринчића! Фантастичан ударац, Бајковић није имао никакву шансу да одбрани, већ је само парадом улепшао гол Дринчића. Пре само неколико тренутака Звезда је имала идеалну прилику за вођство, а сада губи. Какав меч!

19.26 - На другој страни слободан ударац за Партизан, Дринчић узима лопту...  

19.25 - Нинковић је узео лопту... Хвата залет... Брани Лукач! Нинковић је шутирао у угао, али не баш сјајно, Лукач је "прочитао" где ће Нинковић шутирати и хвата "живу" лопту. 

19.24 - Пенал за Звезду! Мрђа се заградио испред Станковића, дефанзивац црно-белих га је оборио, одлична прилика за Звезду. Станковић је зарадио и жути картон.

19.22 - Дарко Брашанац је први играч уписан у бележницу Милорада Мажића. Оштар старт на Ковачевића, први жути картон на мечу.

19.19 - Добра комбинација Николе Нинковића и Волкова по страни, бек Партизана "проналази" Брашанца, који, међутим, шаље лопту далеко од гола. 

19.15 - Дарко Лазовић хитро пробија по десној страни терена, али јга зауставља Војислав Станковић, упозорење и за њега. Милијаш шутира из слободњака, али преко гола.

19.12 - Још једна колосална прилика за Партизан! Несигурна одбрана црвено-белих изгубила је лопту, она је стигла до Нинковића, овај је лоше шутирао али је Шкулетић имао прилику да спроведе лопту у мрежу, међутим неспретан покушај шпица Партизана, промашује лопту! 

19.09 - После трећег узастопног корнера, Данко Лазовић пада у казненом простору, нема говора о пеналу. 

19.05 - Неугодан центаршут Андрије Живковића, реагују дефанзивци Звезде, корнер је за Партизан. Дринчић је "заврнуо", директно у гол, Бајковић избацује у корнер.

19.02 - Црвена звезда је меч почела у формацији 4-5-1, која је постала њихов заштитни знак на мечевима које игра на страни. Компактност линија, и чврстина коју гарантује додатни задњи везни, посебно висок попут Гогића, је оно што ће црвено-белима бити потребно за позитиван резултат данас.

19.00 - Почела је "утакмица свих утакмица". Већ у првом нападу лопта стиже до Драгана Мрђе, али нападач Звезде шутира покрај стативе.

18.50 - Славиша Стојановић је са црвено-белима нанизао 15 победа у низу. Одавно је престигао Валтера Зенгу који је стао на десет победа, али је Славољуб Муслин са 23 још далеко испред.

18.45 - Фудбалери ће на терен изаћи у мајицама на којима пише „Не мржњи", које су им уручили државни секретари у Министарству омладине и спорта Предраг Перуничић и Ненад Боровчанин.

18.30 - У претходни дерби, одигран на стадиону Црвене звезде, Партизан је ушао са предношћу на табели од четири бода. Црвена звезда сада има плус шест, и управо тих десет бодова вишка показују диспаритет у формама два тима. 

18.12 - Партизан ће на терен од првог минута са ових 11 фудбалера: Лукач, Вулићевић, Волков, Станковић, Трајковић, Дринчић, Брашанац, Живковић, Нинковић, Лазовић и Шкулетић.

18.10 - Црвена звезда ће играти у саставу: Бајковић, Мијаиловић, Лазовић, Милијаш, Печник, Павићевић, Гогић, Нинковић, Ковачевић, Келхар и Мрђа.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије