Читај ми!

Јагодинци се распуцали, голеада у Новом Пазару

Фудбалско првенство Србије ближи се крају. У сенци највеће српске фудбалске утакмице, одиграни су и остали дуели 26. кола. Раднички и Војводина одиграли нерешено 1:1. Јагодина убедљиво савладала Слободу са 4:0, искористила реми Чукаричког против Спартака и преузела треће место. Нови Пазар савладао Вождовац са 3:2.

Фудбалери Слободе изгубили су код куће у Ужицу од екипе Јагодине са 4:0, па су након 13. првенственог пораза све ближе доњем делу табеле Суперлиге Србије. Утакмица 26. кола протекла је у апсолутној доминацији квалитетнијег тима гостију, а истакао се троструки стрелац Јагодинаца Пешић. Јагодина је остварила 12. победу ове сезоне и и преузела треће место, иза Црвене звезде и Партизана.

Чукарички је склизнуо на четврту позицију након што је код куће одиграо нерешено 1:1 са суботичким Спартаком, а Доњи Срем је освојио важан бод у борби за опстанак ремијем у Нишу против домаћег Радничког (1:1).

Нови Пазар је прекинуо серију од три узастопна пораза, односно пет утакмица без победе тријумфом над Вождовцем код куће. Гости из Београда преокренули су резултат и повели са 2:1, да би изједначење донео Немања Арсенијевић, а победу Дејан Русмир у 88. минуту. Пазар је сада шести, са 38 бодова.

Реми Радничког и Војводине у Крагујевцу 

Фудбалери Радничког и Војводине одиграли су у Крагујевцу 1:1 (0:1) у првој утакмици 26. кола Суперлиге. Новосађани су повели на почетку меча поготком Лазара Веселиновића, који је искористио асистенцију Марка Полетановића. Бод домаћем тиму донео је Дејан Миљуш у 65. минуту, само минут након што је ушао у игру.

Раднички је и шесту утакмицу у низу без победе у Суперлиги и предстоји му тешка борба за опстанак, док Војводина наставља трку за место које следеће године гарантује пласман у квалификације за Лигу Европе.

Резултати 26. кола:

Чукарички - Спартак 1:1 (Миросављевић 42 - Антонић 89)
Нови Пазар - Вождовац 3:2 (Кецап 6, Арсенијевић 72, Русмир 88 - Секулић 33, Павићевић 56)
Раднички Ниш - Доњи Срем 1:1 (Стојановић 35 - Синђић 53)
Слобода - Јагодина 0:4 (Пешић 18, 76, 80. пенал, Шушњар 88)
Раднички Крагујевац - Војводина 1:1 (Миљуш 65 - Веселиновић 9)

Партизан - Црвена звезда 2:1

Недеља:
Рад - Напредак (16)
ОФК Београд - Јавор (16)

Табела: Црвена звезда 62 бода, Партизан 59, Јагодина 43, Чукарички 42, Војводина 41, Нови Пазар 38, Раднички Ниш 35, Вождовац 35, итд.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије