Читај ми!

Барса, ипак, може да купује!

Фифа суспендовала казну Барселони, након жалбе Каталонаца. Како нема времена да се донесе коначна одлука до јула, Барси је дозвољено да доводи играче у летњем прелазном року.

Светска фудбалска федерација (Фифа) суспендовала је казну о забрани трансфера Барселоне у предстојећа два прелазна рока, док не донесе коначну одлуку о жалби шпанског тима.

Фифа је почетком априла забранила Барселони да у летњем и зимском прелазном року доводи играче пошто је прекршила правило које односи на међународне трансфере и регистрацију играча млађих од 18 година.

Барселона се жалила на ту одлуку и затражила од Фифе да суспендује казну док не донесе одлуку о жалби.

Како се наводи у саопштењу Фифе, председник Комисије за жалбе Лери Масенден донео је одлуку о суспензији забране пошто случај највероватније неће бити решен пре почетка летњег прелазног рока, то јест пре 1. јула.

Он је додао да је одговарајући жалбени поступак у току и да ће се поштовати сва права клуба.

Фифа је истраживала трансфере младих играча у Барселону који су обављени између 2009. и 2013. године и установила да су приликом довођења десеторице играча прекршена правила о заштити малолетника.

Такође је кажњен и Фудбалски савез Шпаније, са 500.000 швајцарских франака, због кршења правила у вези са регистровањем малолетних играча.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво