Читај ми!

Мојз добио отказ, Гигс тренер до краја сезоне!

Дејвид Мојз није више менаџер Манчестер јунајтеда. Породица Глејзер изгубила стрпљење и захвалила се Шкоту на сарадњи. Рајан Гигс води екипу до краја сезоне. Као дугорочно решење, помињу се Дијего Симеоне и Луј ван Гал, а није искључена ни могућност повратка сер Алекса Фергусона.

Пеп Гвардиола није изненађен отказом који је уручен Дејвиду Мојесу. Гвардиола сматра да је у модерном фудбалу реалност дељење експресних отказа, уколико клуб не ниже победе. "То није ништа ново", рекао је Гвардиола који је и сам допринео суноврату Мојеса са места менаџера, пошто га је избацио у четвртфиналу Лиге шампиона. "Последњих пет, десет , па и 15 година, уколико губите, брзо осванете на улици", додао је Гвардиола. Он је напоменуо да су тренери у константном стресу, јер су стално "у опасности од губитка посла". "У великим клубовима, једино што се цени јесте победа", рекао је Гвардиола.

Тренер Реала из Мадрида Карло Анћелоти рекао је да му је жао што је колега Дејвид Мојес добио отказ у Манчестер Јунајтеду. Италијански стручњак признао је да је изненађен што је Мојес после само 10 месеци напустио Олд Трафорд. "Морам да признам да сам остао помало затечен, јер Јунајтед нема манир да отпушта менаџере. У неком клубу то би било потпуно нормално, али после толико година са сер Алексом на клупи Јунајтеда, нисам очекивао. Жао ми је Мојеса, али то је живот тренера. Понекад су резултати лоши и тренер добије отказ. Сигуран сам да ће Мојес ускоро пронаћи нови ангажман", рекао је Анћелоти. 

Манчестер јунајтед је сменио менаџера Дејвида Мојза, потврђено је на званичном сајту клуба.

"Дејвид Мојз је напустио клуб. Желимо да му се захвалимо за вредан, тежак рад и искреност", наводи се у кратком саопштењу клуба.

"Одабрани", како су га на старту сезоне назвали навијачи Манчестер јунајтеда, за десет месеци на челу клуба са "Олд трафорда" успео је да катастрофалним резултатима и негативним рекордима навуче на себе гнев истих тих навијача.

Иако су га бранили бројни стручњаци и бивши фудбалери, као и легендарни сер Алекс Фергусон, говорећи како му треба дати више времена, испоставило се да породица Глејзер није имала толико стрпљења.

Мојз, који је летос стигао на "Олд трафорд" на личну препоруку Алекса Фергусона, остварио је, благо речено, разочаравајуће резултате.

Не само што није успео да одбрани титулу у Премијер лиги него ни први пут после 1996. године Јунајтед неће играти у Лиги шампиона.

Шкотски стручњак је претходно тренирао Евертон, а са Јунајтедом је летос потписао шестогодишњи уговор.

Мојз ће, преносе медији на Острву, добити обештећење од око шест милиона евра.

До краја сезоне екипу ће водити Рајан Гигс, који је у Мојзовом стручном штабу био асистент.

Као дугорочно решење, помињу се Дијего Симеоне, Луј ван Гал, а говори се и о помало невероватном повратку Алекса Фергусона.

Сви Мојзови рекорди

Овогодишњи пласман Јунајтеда је најслабији од када постоји Премијер лига у овом облику, и апсолутно најслабији у последњих 25 година. Фергусон је у својој трећој сезони завршио као 13. на табели, али никада није пропустио да се, после истека петогодишње суспензије због "Хејсела", пласира у Европу.

Јунајтед је постао први клуб са северозапада Енглеске који није узео нити један бод у дуелу са регионалним ривалима. По два пута су изгубили од Ситија, од највећег ривала Ливерпула, као и од Мојзовог бившег клуба Евертона.

Евертон од 1970. године није победио Јунајтед два пута у сезони, а Сити и Ливерпул никада у истом шампионату нису остварили двоструку победу над највећим ривалом.

Први пут од када постоји Премијер лига, Јунајтед је примио гол у првом минуту.

Свонси је први пут у клупској историји савладао "ђаволе" на "Олд трафорду", а Њукасл је на "Театру снова" победио први пут од 1972. године. Први пут су од 1984. изгубили у лиги од Стоука, а ВБА је у Манчестеру победио Јунајтед први пут од 1978. године.

Јунајтед је испао у трећој рунди ФА купа, што је Фергусону за више од четврт века "пошло за руком" само једном.

Мојз је са Јунајтедом изгубио три меча заредом, што се није догодило од 2001. године.

Први пут од 1995. године Јунајтед неће играти у Лиги шампиона.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво