Читај ми!

Севиља, Јуве, Бенфика и Валенсија у полуфиналу

Познати су полуфиналисти Лиге Европе. Своје место међу четири најбоље екипе обезбедили су Севиља, Јувентус, Бенфика и Валенсија. Жреб полуфиналних парова биће одржан у петак од 13 сати у седишту УЕФА у Ниону.

Жреб полуфиналних парова биће одржан у петак од 13 сати у седишту УЕФА у Ниону. Прве полуфиналне утакмице Лиге Европе на програму су 24. априла, а реванши 1. маја. Након жреба полуфиналних парова биће одређен и формални домаћин у финалу, које се игра 14. маја у Торину.

Бенфика је у Лисабону, у реванш утакмици четвртфинала, лако победила АЗ Алкмар са 2:0, након што је претходно славила и у Холандији (1:0). Бенфика је до предности стигла у 39. минуту после одличне контре. Едуардо Салвио је узао лопту на половини Бенфике, истрчао је 50 метара по десној страни, убацио је лопту у шеснаестерац где је био Родриго који је без већих проблема сместио лопту у мрежу. Исти играч постигао је и други гол у 71. минуту, такође на асистенцију Салвиа.

У екипи домаћина српски интернационалац Љубомир Фејса играо је до 64. минута, Миралема Сулејманија у 70. минуту заменио је Лазар Марковић, док је Филип Ђуричић преседео на клупи. Немања Гудељ у саставу гостију одиграо је цео меч.

Јувентус је рутински савладао Олимпик из Лиона (2:1). Италијански клуб је повео већ у четвртом минуту голом Андере Пирла из слободног ударца. Карлос Тевез је оборен на 20 метара од гола, а Пирло је из слободног ударца погодио леви горњи угао гола.

Француски клуб се није предавао и у 18. минуту је дошао до изједначења. Џими Брианд је искористио добар центаршут и главом је савладао голамана Јувентуса.
Коначан резултат поставио је Клаудио Маркизио у 68. минуту.

Велико славље навијачима приредила је Севиља, која је сјајном игром декласирала Порто (4:1) и прошла даље након минималног пораза у првом мечу.

Севиља је питање победника решила у првих пола сата игре. Предност домаћој екипи донео је већ у петом минуту меча Иван Рактић са пенала. Предност је удвостручио Виктор Витоло у 26. минуту на асистенцију Ракитића, а три минута касније Карлос Бака је погодио за 3:0.

Севиља је скоро цело друго полувреме одиграла са играчем мање, пошто је Коке у 54. минуту добио други жути, односно црвени картон. И поред тога, шпанска екипа није стала, па је Кевин Гамеиро у 79. минуту увећао предност Севље на 4:0, а Рикардо Кваржема је у другом минуту надокнаде само ублажио пораз португалске екипе.  

Валенсија је надокнадила минус од три гола из првог меча у Базелу и на својој Местаљи. У продужецима је искористила прилику да тријумфује и са два гола запечатила судбину Базела.Валенсија је за само четири минута успела да скоро неутралише предност Базела из првог меча. Први гол домаћини су постигли у 38. минуту, стрелац је био Пако, а у 42. минуту и Едуардо Варгас се уписао у стрелце. У 70. минуту Пако Алказер је са ивице шеснаестерца затресао мрежу Базела за 3:0 и тоталан повратак у игру.

Базел је у 101. минуту остао са десет играча на терену, пошто је Марсело Дијаз зарадио директан црвени картон због ударања противничког играча, а четири минута касније искључен је и Сауро због другог жутог картона.

Валенсија је искористила бројчану предност на терену. Прво је Пако у 113. минуту повећао предност домаће екипа на 4:0, а коначних 5:0 поставио је Хуан Берант у 118. минуту.

Ток мечева:

23.33 - Крај меча и на Местаљи. Валенсија је савладала Базел са 5:0 и пласирала се у полуфинале.

23.31 - ГООООЛ! 5:0 за Валенсију. Бернат постиже погодак у 118. минуту. Валенсија је на корак од полуфинала.

23.26 - ГООООЛ! Валенсија води са 4:0 против Базела. Свој трећи погодак постигао је Пако у 113. минуту игре. Пако је изашао сам испред голмана шутиро и погодио леви угао гола.

23.18 - Још 15 минута игре. Почео је и други продужетак.

23.05 - Почо први продужетак.

22.58 - Крај мечава у Севиљи и Лисабону. Сеевиља је савладала Порто са 4:1 и пласирала се у полуфинале. Бенфика је поново била боља од АЗ Алкмара 2:0 и обезбедила пласман у полуфинале. 

22.57 - Продужеци на Местаљи. Валенсија - Базел 3:0. Први меч је добио Базел истим резултатом.

22.55 - Крај меча у Торину. Јувентус је и у другом мечу савладао Лион са 2:1, у првом мечу Стара дама је славила са 1:0. Јуве је у полуфиналу.

22.54 - ГОООЛ. Кварежма постиже почасни погодак за Порто у другом минуту надокнаде времена, сада је 4:1. 

22.34 - ГОООЛ. Бенфика повећава предност против АЗ Алкмара, 2:0. Стрелац је поново Родриго, играо се 72. минут.

22.32 - ГОООЛ. Валенсија је анулирала предност Базела из првог меча, води са 3:0. Стрелац је Пако у 70. минуту.

22.40 - Севиља са играчем мање постиже четврти гол. Стрелац је Гамеиро у 79. минуту.

22.29 - ГОООЛ. Јувентус поново води против Лиона, 2:1. Стрелац је Маркизио у 68. минуту.

22.16 - Несмотрен старт Кокеа и добија други жути картон, односно црвени. Севиља наставља са 10 играча.

22.07 - Почело је друго полувреме.

21.53 - Полувреме. Резултати: Севиља - Порто 3:0, Јувентус - Лион 1:1. Бенфика - АЗ Алкмар 1:0, Валенсија - Базел 2:0. 

21.49 - ГОООЛ. Валенсија преко Варгаса повећава на 2:0, минут 43. 

21.45 - ГОООЛ. Валенсија води са 1:0 против Базела. Стрелац је био Пако у 38. минуту.

21.44 - ГОООЛ. Бенфика је повела против АЗ Алкмара у 39. минуту. Стрелац је био Родриго.

21.34 - ГОООЛ. Бака постиже и трећи гол за Севиљу. Након гужве у шеснаестерцу најбоље се снашао Карлос Бака, 3:0, играо се 29. миинут.

21.31 - ГОООЛ. Севиља повећава предност. Витоло је после контре улетео у казнени простор и успео између двојице одбрамбених играча да шутира и погоди мрежу, 2:0. Играо се 26. минут.

21.23 - ГОООЛ. Изједначење у Торину. Набачена лопта, у казненом простору Јувентуса најбоље се снашао Џими Бијанд и главом савладао Буфона. Лопта је на путу до мреже прво погодила леву стативу и одбила се у гол.

21.10 - ГОООЛ. Рано вођство Севиље против Порта, већ у петом минуту стрелац је био Ракитић. Такође у петом минуту меча Јувентус је преко Пирла из слободног ударца стигао до предности против Лиона.

21.05 - Почеле реванш утакмице четвртфинала Лиге Европе.

Имају гол минуса из првог меча, али ће на свом "Санчез Писхуану" напасти Порто и ново полуфинале Лиге Европе. "Севиљски берберин" покушаће да "обрије" португалског Змаја - директан пренос меча је на РТС 2.

У осталим реванш утакмицама четвртфинала, Базел ће на "Местаљи" бранити 3:0 из првог меча против Валенсије, Јувентус реванш у Торину са Лионом дочекује са голом предности, док ће Бенфика на "Ла Лужу" бити апсолутни фаворит против АЗ Алкмара, с обзиром на 1:0 из првог сусрета.

Промене резултата, токове утакмица и голове са свих терена можете наћи на сајту РТС-а. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије