Читај ми!

ФК Рад: Незадовољни смо суђењем!

Челници фудбалског клуб Рад огласили су се саопштењем у којем су изразили незадовољство суђењем на утакмицама Супер лиге Србије. Клуб очекује исти третман за све суперлигаше. Преносимо саопштење „грађевинара“.

"Судијске одлуке, које су видљиве из кола у коло на штету нашег клуба нас наводе на размишљање да неко свесно жели да Рад не избори на поштен и спортски начин, који једини признајемо, опстанак међу суперлигашима", наводи се у саопштењу Рада на сајту клуба.

"Грађевинари" су у саопштењу навели и ситуације у којима су, како сматрају, били оштећени, а од организатора Супер лиге захтевају "праведно суђење свима".

"'Домаћинско' суђење у Нишу, недосуђен пенал у финишу меча у Крагујевцу за Рад, као и крајње тенденциозно суђење недавно у Ужицу и дискутабилна одлука да се досуди казнени ударац за домаћина, нас недвосмислено терају да подигнемо глас и јавно изразимо незадовољство", пише у саопштењу.

Рад истиче да је ново руководство клуба за претходна четири месеца "направило неколико видљивих потеза", као и да имају потенцијално конкурентну екипу за врх табеле националне лиге.

"Ако треба да испаднемо или изборимо опстанак, нека то буде на зеленом терену и без спољних утицаја. Формирали смо респектабилан тим, који је по потенцијалу за горњи део суперлигашке табеле", наводи се у саопштењу.

Такође, челници Рада, како се наводи у саопштењу, очекују већ од наредне утакмице против ОФК Београда праведно суђење за обе екипе.

"Бољи тим нека буде победник, а ми ћемо се максимално потрудити да играма на терену завредимо да и следеће године будемо део суперлигашке приче", наводи се у саопштењу.

Из Рада наводе да је клуб, упркос тешкој економској ситуацији, преполовио дуговања према трећим лицима, као и да је радној заједници и играчима исплаћен део финансијских обавеза. Такође, у саопштењу се истиче да се реконструкција спољњег дела стадиона приводи крају, а да је идејно решење Радовог спортског дома пред финализацијом.

Рад у Супер лиги Србије тренутно заузима последње, 16. место са 15 бодова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 04. јун 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије