Читај ми!

Партизан држи прикључак

Партизан је савладао ОФК Београд на Карабурми са 2:0 (1:0). Победом црно-бели настављају потеру за Звездом која им бежи за један бод. "Романтичари" забележили и четврти узастопни пораз, тако да ће бодове за опстанам морати да траже на другим мечевима. Николић задовољан приступом, али не и реализацијом. Крмпотић: Заслужена победа Партизана.

Фудбалери Паризана настављају трку са Црвеном звездом, поново су се вратили на минус један. Победили су на Карабурми ОФК Београд са 2:0 у мечу 21. кола Суперлиге. Трка за прво место се наставља. У наредном колу Звезда гостује код Спартака, док Партизан у дербију дочекује Војводину.

Црно-бели су у првом полувремену имали неколико одличних шанси и два пута погађали пречку преко Петра Шкулетића и Предрага Луке, али су повели у завршници првог дела, када је капитен "романтичара" Никола Васиљевић постигао аутогол после корнера Николе Дринчића.

Предност је удвостручио капитен Саша Илић голом у 56. минуту, када се после корнера најбоље снашао у петерцу ОФК Београда. Илићу је то био 119. гол у дресу црно-белих, чиме је постао играч са највише погодака у историји клуба, престигавши легендарног Стјепана Бобека.

Николић задовољан приступом али не и реализацијом

Тренер Партизана Марко Николић рекао је да је задовољан приступом својих фудбалера у победи над ОФК Београдом, али не и реализацијом.



"Задовољан сам приступом својих играча, посебно у првом полувремену, али нисам задовољан реализацијом. Имали смо много шанси, две пречке и могли смо много раније да уђемо у мирнију фазу утакмице. Заслужено смо победили", рекао је Николић новинарима после утакмице на Карабурми.

"Много смо радили на прекидима и било је време да то почне да нам се исплаћује, посебно у офанзивном делу. Не може увек да се ужива у игри, а за то су данас били криви услови терена", рекао је Николић.

Тренер ОФК Београда Златко Крмпотић рекао је да је Партизан апсолутно заслужено победио.

"Примили смо кикс гол у надокнади првог полувремена, али једноставно нисмо пружили партију која заслужује бод, да не кажем три. Била је присутна борбеност мојих играча, али је Партизан био прејак за нас", рекао је Крмпотић.

Ток меча:

16.25 Крај. Партизан је савладао ОФК Београд на Карабурми са 2:0 и задржао корак за Црвеном звездом у трци за шампионску титулу. 

16.00 - Црно-бели пропуштају прилику да ставе тачку на меч. Дринчић је одлично извео скраћени корнер, набачена лопта „погађа" Волкова који је захватио главом, али лопта одлази тик уз стативу голмана Зечевића. Играо се 69. минут.

15.50 - Ово је Илићу 119. првенствени гол, чиме је претекао Бобека и сада је сам на листи вечитих у Партизану.

15.48 - ГООЛ, 0:2. Корнер са десне стране. Центрирану лопту захватио је Станковић, она стиже до Илића, који се налази крај леве стативе и спроводи лопту у мрежу, играо се 56. минут.    

15.36 - Почело је деруго полувреме. 

15.20 - Крај првог полувремена.

15.19 - ГООЛ, 0:1. Партизан стиже до предности у последњем тренутку првог дела игре. Уз много среће, након корнера са леве стране, лопту је са прве стативе покушао да избаци Василијевић, међутим, погађа супротни угао свог гола. Играо се други минут надокнаде првог полувремена.  

15.15 - Најбољу прилику за вођство црно-бели су имали у 41. минуту. Лука је одузео лопту на средини терена, кренуо је ка шеснаестерцу, уследио је центаршут, на десној страни сам је Живковић, који шутира у други угао и промашује.

15.08 - Домаћин успева да се ослободи опсаде свог гола. Дражић је у два наврата запретио. Међутим , оба његова покушаја су осујећена. Прво му је у 32. минуту лопту одузео Дринчић,  а потом у 33. испред њега непрелазан је био Станковић.

15.00 - Офанзива црно-белих, ређају се шансе пред голом домаћина. Партизан је у два наврата затресао оквир гола - у  22. минуту пречку је погодио Шкулетић, а у 24. Вулићевић.

14.30 - Почео је меч на солидно испуњеном Омладинском стадиону.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара