Читај ми!

Челси посустаје, трилер надомак Бирмингема

Мимо свих очекивања, Челси поражен од Кристал Паласа минималним резултатом, чиме је пружио шансу Манчестер ситију и Ливерпулу да преузму лидерску позицију. Саутемптон очерупао "свраке", минималац Стоука. Паклена завршница у Вест Бромвичу. У дербију кола, Арсенал и Манчестер Сити одиграли 1:1.

Ко није до данас веровао, од данас ће морати - ово ће бити најинтересантнији финиш сезоне у Премијер лиги у последњих десетак година!

Чета Жозеа Мориња, потпуно неочекивано, нарочито након демолирања Арсенала у претходном колу, изгубила је у гостима од Кристал Паласа са 1:0 аутоголом капитена Џона Терија.

Поразом од екипе која ће се борити за опстанак, Челси је изгубо корак у трци за титулом првака Енглеске, јер је остао на 69 бодова после 32 одиграна меча, док Ливерпул има 68 и утакмицу мање. Трећепласирани Манчестер сити игра касније данас дерби са Арсеналом, док Ливерпул сутра дочекује Тотенхем.

Челси и Кристал Палас одиграли су равноправан меч и имали су прилике, а једини гол постигнут је у 52. минуту, када је Џоел Ворд центрирао, а Тери главом спровео лопту у своју мрежу.

"Плавцима" је ово био други пораз у три првенствена кола. Претходно су изгубили од Астон Виле, која је на средини табеле, а у прошлом колу су "испрашили" конкурента за титулу Арсенал 6:0.

Кристал Палас је овим шокантним тријумфом над европским прваком освојио важне бодове у борби за опстанак и сада су изнад опасне зоне.

Саутемптон је код куће сигурно победио Њукасл 4:0 и тако га претекао на осмом месту табеле Премијер лиге, а Свонси је са 3:0 победио Норич. 

Стоук је минималним резултатом славио против Хала, а једини гол на мечу постигао је Питер Одемвинги.

Свакако најинтересантнији меч одигран је у Вест Бромвичу, где је истоимени тим дочекао госте из Велса, Кардиф.

Вест Бром је повео са 2:0 врло брзо, спектакуларним голом Романа Амалфитана и Доранса, али је Кардф до полувремена смањио на 2:1 преко Муча.

Стивен Колкер је изједначио у 73. минуту, а на наредни гол се чекало до четвртог минута судијске надокнаде, када је Бифоума донео велику радост домаћим навијачима.

Ипак, њихова срећа није била дугог века, јер је Кардиф освојио бод минут касније, када је прецизан био резервиста Даели.

Раније данас, Манчестер јунајтед је славио са 4:1 над Астон Вилом. Гости су стигли до вођства голом Вествуда, али су "ђаволи" преокренули и на крају убедљиво славили. Два гола је постигао Руни а по један Мата и Ћићарито Ернандез. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара