Читај ми!

Партизан прозива ФСС

Одржана је седница Управног одбора Партизана на којој је констатовано да органи Фудбалског савеза Србије, а пре свега Судијска организација раде необјективно. Такође, верују да грешке нису случајне већ „наручене“ како би се утицало на поредак на табели. Црно-бели очекују хитну реакцију надлежних органа ФСС и Заједнице суперлигаша.

Фудбалски клуб Партизан оценио је да нема равноправан третман у српском првенству, као и да очекује да се обезбеди регуларан наставак сезоне. Црно-бели навели су неколико примера где мисле да су оштећени.

"На основу анализе непобитних чињеница били смо приморани да утврдимо да рад органа Фудбалског савеза Србије претходних месец дана, а пре свега Судијске комисије, представља незабележен пример необјективности, пристрасности, клубаштва и очевидног кршења фудбалских прописа и правила игре", саопштио је Партизан после седнице Управног одбора.

Како се наводи, у клубу верују да грешке нису случајне, већ "наручене" и да су продукт унапред утврђеног плана и сценарија са циљем да се нерегуларним средствима утиче на поредак на табели.

Као пример наведен је непризнат гол у 16. колу, недосуђен пенал у 17. и 20, али и "безразложно и противно правилима додељена јавна опомена" одбрамбеном играчу црно-белих Браниславу Трајковићу.

"О постојању таквог плана и сценарија сведочи и рад Судијске комисије која, када су у питању грешке на штету Партизана, види оно што нико није видео, а када су у питању грешке у корист ривала Партизана, не види оно што сви виде", додаје се у саопштењу Партизана.

Црно-бели су навели да немају објективан и равноправан третман ни код других органа Савеза и као пример навели Дисциплинску комисију, која "нема исте критеријуме" за играче Партизана и других клубова.

Такође пише и да такви трендови изазивају гнев и незадовољство навијача и да утичу на распламсавање ионако узаврелих страсти. Из Партизана су нагласили да је задатак органа ФСС, као и Заједнице суперлигаша, да се такмичење спроводи у складу са прописима и донетим одлукама.

"Партизан очекује хитну реакцију надлежних органа из ФСС и Заједнице како би се обезбедио регуларан наставак сезоне и такмичење у складу са правилима. Верујемо да у поменутим органима већину чине фудбалски радници који верују у те принципе", навели су у Партизану.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара