Катастрофа Арсенала, Маринерове брљотине

Жозе Морињо и његови фудбалери нису марили за јубилеј Арсена Венгера, који је у великом лондонском дербију седео 1000. пут на клупи Арсенала. Шест голова у мрежи "тобџија". Матић два пута асистент, Салах постигао првенац. Меч обележио судија Андре Маринер, који је искључио Гибса "ни кривог, ни дужног".

Арсен Венгер ће покушати што пре да заборави свој хиљадити меч на клупи Арсенала. Задесило се, да баш тај меч, његов Арсенал игра против разгоропађеног Челсија.

"Плавци" су декласирали Арсенал са чак 6:0 у дербију 31. кола Премијер лиге, а после 17 минута већ је било 3:0. 

Стрелци за Челси били су Самјуел Ето у петом, Андре Ширле у седмом, Еден Азар у 17, Оскар у 41. и 66. и Мохамед Сахах у 71. минуту.

Српски репрезентативци Бранислав Ивановић и Немања Матић одиграли су целу утакмицу за Челси, а Матић је био асистент код другог и шестог гола своје екипе.

Утакмицу је обележио и арбитар Андре Маринер, који је у грешком искључио одбрамбеног играча Арсенала Кјерана Гибса, уместо Алекса Чембрлена.

Чембрлен је у 15. минуту играо руком у свом казненом простору, а Маринер је свирао пенал и грешком црвени картон дао Гибсу. Чемберлен је покушавао да докаже Маринеру да је он заправо играо руком, али судија није променио одлуку. 

Маринерова грешка покренула је велику дискусију на друштвеним мрежама, а одмах је реаговао шеф медија председника Светске фудбалске федерације (ФИФА) Мишела Платинија.

"Са додатним асистентима иза голова, судија не би погрешио приликом доделе картона. Технологија није решење", навео је Педро Пинто.

Арсен Венгер после меча је рекао да је пораз од Челсија његова кривица и да му је ово један од најгорих дана у животу. "Преузимам пуну одговорност за пораз. Нема потребе да превише разговарамо о грешкама које смо направили. Добро смо се сакривали данас, ово ми је један од најгорих дана у каријери. Сада морамо да одговоримо на ово и већ у следећем сусрету против Свонсија не понављамо овакве грешке", рекао је Венгер.

Венгер је истакао да Маринер није видео играње руком, већ да му је то било сугерисано.

Менаџер Челсија Жозе Морињо задовољан је игром свога тима и сматра да је после првих десет минута све било решено.

"Имали смо сјајних десет минута, задовољан сам приступом мојих играча. После је све било лако. Притисли смо их добро, а затим лако и брзо освајали простор. Прошле суботе смо били у нокдауну, сада се добро расположење у вратило у екипу", рекао је Морињо.

Португалски стручњак осврнуо се на детаљ из 15. минута када је за његов тим досуђен једанаестерац, а уместо Алекса Окслејда-Чембрлена црвени картон добио Кјеран Гибс.

"Било је много играча у шеснаестерцу, Азар је шутирао, видели смо да један играч скочио и као голман избио лопту, али нисмо могли да разазнамо ко је то био. Дефинтивно то је био пенал и црвени картон, на несрећу погрешан фудбалер је искључен", додао је Мурињо.

Челси после победе има 69 бодова и први је на табели, док је Арсенал трећи са седам мање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара