Партизан није у рату са судијама, али...

Шеф струке Партизана Марко Николић сматра да црно-бели имају обавезу да скрену пажњу када арбитри погреше на њихову штету, "као што је то био случај у мечевима са Новим Пазаром и Радничким из Ниша". Николић је још истакао да је атмосфера у екипи добра, као и да се у такмичарску конкуренцију враћа Данко Лазовић.

Тренер фудбалера Партизана Марко Николић рекао је да се нападач Данко Лазовић опоравио и да ће конкурисати за меч против Радничког у Крагујевцу.

"Лазовић ће конкурисати за тим у Крагујевцу. То је меч од огромног значаја за нас. Једва чекам ту утакмицу. Нико од нас се не плаши меча, то је нешто најлепше за све у фудбалу. Ту се мери како смо радили током недеље. Респект према ривалу је део спортске културе", рекао је Николић на конференцији за новинаре у Спортском центру Телеоптик у Земуну.

Он је додао да није у рату са судијама, посебно после реакције клуба због поништеног гола против Новог Пазара на старту пролећног дела шампионата.

"Мени је најважнија реакција Партизана. Нисам чуо критике и нико ми ништа није рекао у лице. За нас је то прошлост. Нисам у рату са судијама, ни ја, али ни Партизан. Ако неко погреши, то мора да се каже. Опште мишљење неутралне јавности је да је судија погрешио у Новом Пазару, као и када нам није досуђен једанаестерац против Радничког", рекао је Николић.

Црно-бели су у прошлом колу после много муке победили Раднички из Ниша са 2:1, голом Николе Нинковића у 86. минуту меча.

"Атмосфера у екипи је боља, иако није била нарушена ни после меча у Пазару. Стало нам је било да дођемо до победе. Видело се то на терену. Када се погледа снимак - 95 одсто времена смо били са 10 играча на половини ривала и то против најбоље одбране у лиги. Уз стрпљење, упорност, жељу и концентрацију стигли смо до три бода. Знамо колико је још посла испред нас. Ово је само један од 13 корака колико нам следи", казао је Николић.

Николић је рекао да нема шта да замери играчима на утакмици против Нишлија.

"Можда је у почетку жеља надјачала памет, па смо примили гол. Изашли смо са четири-пет играча на бок и на тренутак заборавили на тактику. Раднички је искусан тим и одмах нас је казнио. Ако тражим длаку у јајету, то је то", рекао је Николић.

Он се осврнуо и на Нинковићево искључење у финишу меча.

"То је наша, интерна ствар. Имамо сви коректан однос са њим. Радио је одлично на припремама како би сам себе победио. Тај пут није лак ни за нас, а камоли за дете од 19 година са великим притиском на леђима. Видим разлику код њега, раније је тражио кривца у другоме, а сада је био довољно критичан према себи. То је део његовог одрастања. Најгора ствар је што је оставио саиграче три-четири минута на цедилу", рекао је Николић.

Стратег Партизан је истакао да је задовољан издањима Пантића и Живковића и поручио да ће млади тандем црно-белих у наредним утакмицама бити у стартној постави ако наставе са добрим играма.

Утакмица 18. кола Суперлиге Србије између Радничког из Крагујевца и Партизана на програму је у суботу од 14.30.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво