Читај ми!

Ћурчић: Без страха на Белгију

Чека нас озбиљан, захтеван и тежак меч, али верујемо у наш квалитет и можемо да направимо добар резултат, рекао селектор "орлића" Радован Ћурчић. Ако се створи шанса да их победимо, то ћемо и урадити", тврди Филип Ђуричић.

Селектор младе репрезентације Србије Радован Ћурчић каже да је Белгија озбиљан противник, али да се нада добром резултату у квалификацијама за Европско првенство.

"Чека нас озбиљан, захтеван и тежак меч, против екипе која је много показала у досадашњем току квалификација. Али, верујемо у наш квалитет и да можемо да остваримо добар резултат. Мораћемо да уђемо у дуел без страха и превеликог поштовања према противнику", рекао је Ћурчић пред утакмицу у Белгији.

Србија је у првом дуелу две екипе играла као домаћин нерешено - 2:2, а Белгија је у том мечу изједначила голом у последњим тренуцима сусрета.

"Утакмица може да донесе много изненађења, прва утакмица у Горњем Милановцу била је са много осцилација. Очекује нас отворен меч и покушаћемо да искористимо прву меч-лопту која може да нас одведе у бараж", навео је селектор.

"Орлићи" ће у саставу имати А репрезентативце Филипа Ђуричића, Милоша Јојића и Александра Митровића, а неће играти суспендовани Лазар Марковић и повређени Матија Настасић.

"Покушаћемо да великим залагањем и трчањем искористимо појединачни квалитет који имамо, али кроз тимски рад", истакао је Радован Ћурчић.

Он је рекао да Србија мора да буде концентрисана јер једна грешка може да преокрене утакмицу.

"Не верујем да ће превише калкулисати и ићи на бод, ићи ће на победу. У овом узрасту код свих ових екипа има много осцилација, тако да су утакмице непредвидиве, може да се догоди много ствари на које нисмо рачунали. Не може се унапред предвидети противник, морамо бити спремни на све", рекао је Ћурчић.

Фудбалер Бенфике Филип Ђуричић један је од "А" репрезентативаца који су, због важности меча, прекомандовани у младу селекцију.

"Имамо сјајне играче, момке који играју на високом нивоу и мислим да можемо да победимо Белгију. Требало би да уђемо мирне главе у меч јер мислим да тај дуел неће одлучивати о директном пласману. Ако се створи шанса да их победимо, то ћемо и урадити", рекао је Ђуричић.

"Белгија је квалитетна, није за потцењивање. Много о њима говори то што су први у групи. Физички су јаки, стандардно играју у клубовима... У првом дуелу са нама показали су снагу и агресивност, треба их поштовати. Желимо да одемо на то Европско првенство, после тога на Олимпијске игре", рекао је Ђуричић.

Меч са Белгијом се игра у среду од 18 сати у Леувену, а Србији је то шеста утакмица у Групи 9 квалификација за Европско првенство. Млада репрезентација Србије после пет сусрета има десет бодова, три мање од водеће Белгије, која има утакмицу више.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво