Читај ми!

Стадиони будућности

Стадиони у свету изгледају све велелепније, али и функционалније. Погледајте стадионе који још нису отворени, а који би у будућности требало да буду понос и дика клубова широм света.

Пред свако велико фудбалско такмичење, било светско или континентално првенство, широм света ничу нови стадиони. Фудбалски клубови се просто утркују ко ће играти на лепшем и функционалнијем здању, а у првом плану је наравно - новац.

Бразил муку мучи са изградњом нових стадиона, који ће бити угостити учеснике Мундијала овог лета. Ипак, чињеница је да ће ти стадиони бити прелепи и сигурно ће привући велики број навијача. Само је питање шта ће са њима бити по завршетку шампионата.

Стадиони Интернасионала, Коринтијанса и Палмеираса заиста изгледају као у бајци, а занимљиво је да ће на Пантанал арени, по завршетку Мундијала, фудбалску лопту котрљати трећелигаши.

Русија нимало не заостаје за остатком Европе, што се тиче квалитета фудбала, а Спартак и ЦСКА, као два највећа руска клуба, треба да добију нове стадионе, на којима ће се играти наредни сетски шампионат.

Француска је домаћин Европског првенства 2016. године, а поред Стадиона Француска у Сен Денију, "триколори" ће моћи да се похвале и реновираним "Велодромом" у Марсеју, као и новим здањему Лиону, названим "Стадион светлости".

Међу новим стадионима своје место је нашла и нова "Местаља", која у плановима заиста изгледа фантастично. Ипак, Валенсија је у великим финансијским проблемима, па је питање када ће нови пројекат заиста и заживети.

Како ће изгледати нови стадиони погледајте у фото-галерији испод текста.