Читај ми!

Уефа уводи "нефудбалску среду"

Нове реформе из Уефе – после одлуке да на Еуру 2016. године учествују 24 а не 16 тимова, Европска кућа фудбала донела је одлуку да се утакмице квалификација за то првенство играју свим данима у седмици осим "нефудбалске среде".

Европска фудбалска унија објавила је формат квалификација за Еуро 2016 - први пут ће наступити "пола Европе", односно 24 репрезентације а утакмице квалификација неће бити игране средом.

У квалификацијама ће се за 23 места на првенству Старог континета борити 53 репрезентације, с обзиром да је Француска као домаћин аутоматски квалификована, а селекције ће бити подељене у девет група са по пет или шест екипа.

Директно ће се на Еуро 2016. пласирати девет победника група, девет другопласираних селекција и најбоља трећепласирана репрезентација, док ће осам преосталих трећепласираних играти у баражу за четири преостала места.

Највећа промена биће распоред квалификација, с обзиром да Уефа ствара "недељу фудбала". Квалификације ће се тако играти оком целе седмице, од понедељка до недеље, а једини "нефудбалски дан" биће среда.

Прво коло квалификација планирано је за недељу 7, понедељак 8. и уторак 9. септембар 2014. године, док је последње коло планирано за 11, 12. и 13. октобар 2015. У случају одигравања два сусрета заредом, термини утакмица ће бити четвртком и недељом, петком и понедељком или суботом и уторком.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије