Читај ми!

Партизан победио Спартак, деби Шапоњића

Фудбалери Партизана победили су на свом стадиону суботички Спартак са 2:0, у 14. колу Супер лиге Србије. За црно-беле дебитова шеснаестогодишњи Шапоњић, најмлађи дебитант у историји клуба. Поведом партизан остао на врху табеле. Меч одигран без публике због казне.

Партизан је тако остао на првом месту на првенственој табели после 14 утакмица, пошто има 30 бодова, један више од другопласиране Црвене звезде. Оба гола за црно-беле постигао је Милош Јојић, у 51. из пенала и 60. минуту. За Партизан је против Спартака у 77. минуту у игру ушао 16-годишњи Иван Шапоњић, који је тако постао најмлађи дебитант у клупској историји.

Домаћин је углавном нападао у првом полувремену, а најбољу шансу пропустио је Предраг Лука пошто је у 32. минуту погодио стативу. Предност београдском клубу Јојић је донео из пенала, пошто је арбитар Дејан Димитријевић после асистенције судије иза гола свирао једанаестерац због играња руком Горана Антонића. Јојић је коначан резултат поставио из слободног ударца.

Спартак је у 66. минуту имао прилику да постигне гол, али Александар Носковић није добро успео главом да захвати лопту на гол линији, а нападач Суботичана је касније имао још једну одличну шансу, међутим одбранио му је голман Партизана Владимир Стојковић.

Утакмица на стадиону Партизана одиграна је без публике због казне коју су црно-бели добили од Фудбалског савеза Србије.

Ток мечева и извештаје са осталих утакмица 14. кола погледајте овде.

Рашовић: Полако исправљамо грешке у игри

Тренер фудбалера Партизана Вук Рашовић рекао је да је задовољан победом над Спартаком и да су почели да исправљају поједине грешке у игри.

"Жао ми је што смо опет играли без публике, пружили смо веома добру партију, у већем делу смо контролисали меч, додуше имао је и Спартак неколико шанси. Мислим да смо заслужено победили. Радује ме игра Малбашића и још неких фудбалера, али пре свега то што је цела екипа играла добро и што нисмо били нестрпљиви. Полако исправљамо одређене грешке у игри", рекао је Рашовић после меча.

Он је похвалио игру Николе Нинковића, као и Ивана Шапоњића, који је са 16 година, три месеца и 28 дана постао најмлађи дебитант у историји клуба.

"Нисам размишљао да ће постати најмлађи дебитант, наместила му се ситуација, драго ми је што је добио прилику, једино ми је жао што није постигао гол на дебију", рекао је Рашовић.

Тренер Спартака из Суботице Драган Канатларовски честитао је Партизану на победи.
"Преостаје нам да у последњем колу дођемо до победе и завршимо сезону на добром месту на табели. У првом полувремену Партизан је био бољи ривал, а у другом смо то били ми. Нисмо успели да постигнемо гол, а када је тако, на крају стигне казна. Био је ово добар меч, једино је фалила публика на трибинама", рекао је Канатларовски.

Он није желео да коментарише суђење, јер није могао да види да ли је био пенал и додао да можда није постојао прекршај који је претходио другом голу Милоша Јојића из слободног ударца.

Шапоњић: Титула са Партизаном, па напад на Лигу шампиона

Фудбалер Партизана Иван Шапоњић рекао је да је пресрећан што је постао најмлађи дебитант у историји црно-белих и додао да жели са клубом из Хумске да постане првак Србије и заигра у Лиги шампиона. Шапоњић је заменио Филипа Малбашића и са 16 година, три месеца и 28 дана постао најмлађи дебитант у историји Партизана.

"Заиста ми је част што сам ушао у клупску историју. Веома сам срећан", рекао је ССапоњић новинарима после утакмице. Он је додао да му је жао што на дебију није постигао погодак, иако је имао прилику за то после асистенције Предрага Луке.

Шапоњић је истакао да му је идол капитен црно-белих Саша Илић. "Капитен ми даје веома важне савете и увек ми пружа подршку на тренинзима", додао је Шапоњић. Он ће у недељу играти и за кадете Партизана у дербију против Црвене звезде.

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара