Читај ми!

Звезда се провукла на Карабурми

Фудбалери Црвене звезде савладали су на гостовању ОФК Београда са 2:1 (1:0), у утакмици 14. кола Суперлиге Србије. Звезда је четвртом узастопном победом наставила шампионску трку са Партизаном. Стојановић: Срећно смо дошли до победе.

Звезда успела да преброди Карабурму. Црвено-бели били бољи ривал у првом полувремену. У наставку ОФК заиграо много ангажованије и стигао до изједначење. Наставили су „романтичари" да прете, али нису успели озбиљније да угрозе Бајковића. Кључни тренутак меча десио се у 80. минуту када је у казненом простору пао Мрђа, а након консултације са помоћником главни судија показао на белу тачку. Игуран извођач најстроже казне био је Нинковић.

Изабраници Славише Стојановића повели су у 43. минуту деветим голом у шампионату Драгана Мрђе, коме није било тешко да искористи асистенцију Николе Мијаиловића.

Романтичари су у другом полувремену заиграли боље и поготком Александра Чаврића дошли до изједначења, а важну победу Звезди донео је Милош Нинковић поготком из једанаестерца у 81. минуту.

Претходно је штопер ОФК Београда Васиљевић вукао за дрес Мрђу у свом казненом простору што је судији Милану Јеремићу било довољно да покаже на најстрожу казну.

Утакмица је у првом полувремену на неколико минута била прекинута због увредљивог транспарента гостујућих навијача на рачун председника Фудбалског савеза Србије Томислава Караџића.

Делије су у 20. минуту развиле транспарент "Не ТОЛЕришемо више", уз слику фудбалских судија са пушкама у рукама и фантомкама на главама.

Ток мечева и извештаје са осталих утакмица погледајте овде.

Стојановић: Срећно смо дошли до победе

Тренер фудбалера Црвене звезде Славиша Стојановић рекао је да је његова екипа данас срећно дошла до победе.

"Нисмо изгледали као у последњим утакмицама, нисмо играли добро. Противнику смо оставили превише простора и срећно смо дошли до победе. ОФК је имао лепше и боље шансе. Морамо да поправимо грешке и јесењи део првенства завршимо како желимо", рекао је Стојановић.
Стојановић је навео и да није договорено да се његова екипа повуче на почетку другог полувремена.

"То није био договор. Желили смо да дисциплинованом и одговорном игром у одбрани дођемо до другог гола, али смо превише грешили. ОФК је то знао да искористи и само је било питање времена када ће дати гол, отворили смо им превише простора", казао је Стојановић.

Победоносни гол за Звезду из пенала је постигао Милош Нинковић, а тренер црвено-белих је рекао да на тренизима тројица или четворица играча вежбају једанаестерце и да се они на терену међусобно договарају ко се боље осећа и ко ће га извести.

Помоћни тренер ОФК Београда Саша Кљајић казао је да његова екипа није заслужила пораз.
"У најмању руку смо заслужили нерешено, имали смо изгледније и конкретније шансе. Остварио се најгори могући сценарио, оставили смо добар утисак, а нисмо дошли до бодова", казао је Кљајић.

Тренер екипе са Карабурме Златко Крмпотић и поред прехладе водио је утакмицу на Омладинском стадиону, али је углавном седео на клупи.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара