Јојић сачувао врх

Партизан - Спартак 2:0 (0:0). Црвена звезда успела да савлада ОФК Београд на Карабурми са 2:1 (1:0). Победе Јагодине и Радничког 1923. Црно-бели пред празним трибинама савладали Спартака из Суботице са 2:0 (0:0) и остали на чели табеле са бодом предности у односу на Звезду. Раднички у Нишу савладао Чукарички. Војводина победила Напредак, а Доњи Срем бољи од Слободе.

Фудбалери Војводине победили су на стадиону Карађорђе Напредак из Крушевца са 3:1, док је Доњи Срем на гостовању у Ужицу савладао Слободу са 1:0 у утакмицама 14. кола Супер лиге Србије.

"Лале" су пред својим навијачима прекинули низ од три утакмице без победе, иако је Напредак имао предност. Гости су повели у 11. минуту преко Ненада Гаврића, који је искористио проигравање Ненада Миросављевића и са пет метара лако савладао Срђана Жакулу.

Екипа Марка Николића је веома брзо стигла до преокрета, прво је Андрија Калуђеровић у 17. минуту изједначио, а потом је Стојан Врањеш у 21. довео Војводину до предности.

Новосађани су наставку меч играли офанзивно, у пар наврата су могли и до трећег гола, али је на голу Крушевљана одличан био Далибор Миленковић. Међутим, Војводина је у 80. минуту преко Енвера Аливодића дошла до трећег кола, а у улози асистента овај пут се нашао Врањеш, који је петом проиграо Аливодића.

Доњи Срем је са гостовања у Ужицу успео да однесе сва три бода. Победоносни гол за екипу из Пећинаца постигао Ђуро Зец у 63. минуту. Доњем Срему је ово друга узастопна победа у првенству Србије, после пет утакмица без тријумфа, док је Слобода уписала седми пораз у шампионату.

Јагодина је минималним резултатом победила Јавор у Ивањици и потврдила да се налази у доброј форми. Једини гол на мечу постигао је Александар Пешић у 85. минуту.

Важне бодове за бег из доњег дела табеле освојио је Раднички који је у Крагујевцу савладао ове сезоне одлични Нови Пазар. Крагујевчани су повели у 17. минуту, пошто је са беле тачке прецизан био Дарко Спалевић, а коначан резултат је у 34. минуту поставио Милош Тинтор када је главом савладао голмана Новог Пазара.

У недељу се од 13 сати састају Рад - Вождовац. 

Ток мечева 14. кола и најважнији детаљи са утакмица:

18.30 - Крај утакмица. Војводина победила Напредак са 3:1, а Доњи Срем славио у Ужицу против Слободе са 1:0.

17.17 - Полувреме у Новом Саду и Ужицу. Војводина води против Напретка са 2:1, а на мечу између Слободе и Доњег Срема нема голова.

16.59 - Крај утакмице и у Нишу. Раднички савладао Чукарички 1:0 голом у четвртој минути судијске надокнаде. 

16.50 - Крај утакмице у Хумској. Партизан је савладао Спарта са 2:0.

16.16 - Гоол. Партизан води са 2:0. Стрелац је поново Јојић, минут 60. 

16.08 - Гол. Партизан долази до предности. Стрелац је Јојић у 51. минуту из пенала. 

15.47 - Полувреме у Хумској. Партизан - Спартак 0:0. Мреже мирују и у Нишу на мечу Раднички - Чукарички. 

15.03 - Крај меча на Карабурми. Црвена звезда је савладала ОФК Београд са 2:1. У осталим сусретима постигнути су следећи резултати: Јавор - Јагодина 0:1, Раднички 1923 - Нови Пазар 2:0. 

15.00 - Почеле утакмице Партизан - Спартак и Раднички Ниш - Чукарички.

14.47 - ГООЛ. Црвена звезда поново води страелац је Нинковић у 80. минуту из једанаестерца. Предходно је у казненом простору оборен Мрђа.

14.15 -Изједначење на Карабурми. Голом Чаврића у 55. минуту ОФК је изједначио на 1:1.

13.50 - Полувремена. Звезда води против ОФК Београда са 1:0, Рандички са 2:0 против Новог Пазара док на мечу Јавора и Јагодине нема голова. 

13.25 -  Утакмица између фудбалера ОФК Београда и Црвене звезде на Карабурми прекинута је због транспарента и слике на северној трибини стадиона. Главни арбитар утакмице Милан Јеремић прекинуо је сусрет у 21. минуту пошто су навијачи Звезде истакли слику на којој су нацртане фудбалске судије са пушкама у рукама и фантомкама на главама. Испод слике стајао је транспарент на којем је писало: "Не толесришемо више", чиме су навијачи изразили незадовољство радом председникаФудбалског савеза Србије Томислава Караџића. Слика је сколоњена после осам минута, после чега је утакмица настављена.

13.00 - Почела су три меча, ОФК - Звезда, Јавор - Јагодина и Раднички 1923 - Нови Пазар. 

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара