Читај ми!

Џерард одговорио Фергију

Ако нисам врхунски играч, како си написао у књизи, зашто си два пута покушао да ме доведеш у Јунајтед, ппоставио је питање Стивен Џерард Алексу Фергусону. Не жалим што сам остао у Ливерпулу све ове године, каже Стиви Џи.

Књига Сер Алекса Фергусона, која иначе има много нетачних података због којих су се поједини купци бунили, дигла је огроман облак прашине у Британији. Нарочито једна реченица, која је разбеснела јавност у Енглеској, а то је да Шкот мисли да Стивен Џерард није никада био врхунски играч.

Капитен енглеске репрезентације и икона клуба са Енфилда, мудро је ћутао на такве прозивке искусног лисца, али је, сада, када се слегла прашина, проговорио.  

"Ја сам велики фан Алекса Фергусона и оно што је он урадио у својој каријери је фантастично. То је и разлог због кога је продао толико примерака књиге у првој недељи... Био сам потиштен када сам прочитао да је написао да нисам врхунски играч. Али, свако има права да своје мишљење", казао је Џерард за британске медије.

Међутим, поставио је једно добро, и сасвим логично питање: "Ако је тако, што сте покушали два пута да ме доведете у Јунајтед?".

Прву понуду за прелазак у Манчестер, како је рекао Џерард, добио је када је имао само 13 година и да му је тада понуђен седмогодишњи уговор.

"Поново је покушао да ме доведе почетком сезоне 2002/2003, али сам одбио", онјаснио је капитен Ливерпула.

Џерард, за којег је и Зинедин Зидан својевремено рекао да би пре изабрао њега него Кристијана Роналда или Леа Месија, један је од најбољих играча на својој позицији читаву деценију, због чега је био неколико пута на мети Челсија и Реала.

 У лето 2005. године, мало га је делило од потписа за Челси, али на крају каже да не жали што ће читаву каријеру провести на Енфилду.

"Челси је покушао да ме доведе у два наврата, 2005. и 2006. године... Искрено, признајем од свег срца, то је била најбоља одлука коју сам донео, да останем у клубу којег волим", рекао је Џерард.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара