Читај ми!

ФИФА: Следеће недеље о Шимунићу

Наредне недеље ФИФА одлучује о казни за Јосипа Шимунића. Једна од могућих казни, суспензија од шест мечева за Шимунића и две утакмице без публике за национални савез.

Међународна фудбалска федерација (ФИФА) обавестила је Хрватски ногометни савез (ХНС) да ће одлуку о казни Јосипа Шимунића донети следеће недеље.

ФИФА је покренула дисциплински поступак против Шимунића, који је пре две недеље после победе Хрватске над Исландом од 2:0 и пласмана на Светско првенство у Бразилу 2014, узео микрофон и више пута узвикнуо усташки поздрав "За дом", на шта су му навијачи одговорили "Спремни".

"ФИФА је у мају донела одлуку да се пооштре казне за расизам, а то подразумева и национализам, а најблажа казна је пет мечева суспензије. Шимунићу прети казна од шест утакмица неиграња за репрезентацију, док би репрезентација могла да у следећим квалификацијама за Европско првенство одигра најмање две утакмице без присуства публике. Ово су само неке од могућих санкција о којима се говори", преноси Блиц, позивајући се на извор у седишту ФИФА.

Исти лист наводи да учешће Хрватске на Мундијалу није доведено на питање, али да из Цириха треба очекивати новчане казне и играње хрватске репрезентације пред празним трибинама.

Шимунић је прошле недеље поручио да није имао намеру да позива на националну или верску мржњу, већ да је то урадио вођен "искључиво љубављу према народу и домовини, а не мржњом и деструкцијом".

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара