Читај ми!

Милијаш за нову Звездину победу!

Рад - Црвена звезда 0:1 (0:1). Фудбалери Црвене звезде победили су Рад на Врачару у последњој утакмици 12. кола Суперлиге Србије. Победом Звезда задржала бод заостатка за лидером Партизаном. Стрелац одлучујућег гола био је Милијаш у 10. минуту меча. Mеч прошао без инцидената на стадиону и око њега.

Фудбалери Црвене звезде победили су на стадиону Обилића на Врачару Рад са 1:0, у утакмици 11. кола Суперлиге Србије и смањили заостатак за водећим Партизаном на један бод.

Звезда је победила голом Милијаша у 10. минуту из слободног ударца. Црвено-бели су после седме првенствене победе други на табели са 23 бода и имају један бод мање од водећег Партизана, док је Рад остао на претпоследњем, 15. месту са 10 бодова.

Звезда је од почетка утакмице успоставила иницијативу, а после прве озбиљније шансе је повела. Милијаш је са око 18 метара из слободног ударца постигао гол, а претходно је пред шеснаестерцем оборен Абиола Дауда.

Црвено-бели су након тога имали иницијативу, а прву прилику Рад је имао у 18. минуту, када је Урош ђурђевић, искоса са десне стране шутирао преко гола.

Екипе нису направиле много правих прилика за гол, а до краја полувремена, у 43. минуту Рад је запретио после продора Ђурђевића по левој страни, када је додао до Павловића, али овај није успео добро да захвати лопту.

Прву прилику у другом полувремену имао је Милијаш, али је шутирао поред стативе из слободног ударца. У 58. минуту Звезда је могла да дуплира вођство, али је голман Рада Филип Кљајић одбранио пенал Драгану Мрђи, врховима прстију избио је лопту у корнер. Претходно, Мрђу је у шеснаестерцу пред голом Рада срушио Никола Распоповић.

После досуђеног пенала било је неспоразума међу Звездиним играчима, пошто су лопти пришли Милијаш, Милош Нинковић и Никола Мијаиловић, али је Мрђа тражио да он шутира.

Играчи су у наставку утакмице били нервозни, због оштрих стартова добијали су жуте картоне.
Велику прилику Рад је пропустио у 74. минуту, када је Милош Станојевић на ивици шеснаестерца пронашао Немању Михајловића, али је овај шутирао мало поред стативе.

До краја утакмице Звезда је покушавала преко Луке Милуновића и Вукана Савићевића, али они нису били прецизни.

Овако је текао меч: 

14.49 - Крај утакмице на Врачару. Црвена звезда је савладала Рад са 1:0. 

14.45 - Судија је продужио меч за 3 минута.

14.39 - Нинковић је поново повео контру, додаје до Вукана Савићевића који улази у шеснаестера. Себичност Савићевића, који се поред два слободна Звездина играча одлучује да сам заврши акцију, шутира и лопта одлази високо преко гола.  

14.31 - Рад пропушта одличну прилику за изједначење. После прекида, Михајловић шутира лопта одлази покрај гола Бајковића.

14.28 - Никовић креће у контру, проналази Мрђу који шутира са ивице шеснаестерца, Кљајић поново на месту.

14.17 - Станојевић лактом удара Никовића и одузима лопту, Звездином фудбалеру расквављена су уста, судија ништа не свира, већ додељује лопту играчима Рада. Нинковић се буни, дошло је до кошкања међу играчима. Епилог - Нинковић добија жути картон.

14.14 - Голман Кљајић брани пенал. Мрђа је шутирао у доњи десни угао, али га је Кљајић прочитао и зауставио његов ударац.

14.13 - Пенал за Звезду. Вешовић шаље одличну лопту Мрђи у казнени простор, обара га Распоповић, судија показује на белу тачку, 58. минут.

14.10 - Слободан ударац за Звезду након што је лопта погодила Распоповића у руку на око 20 метара од гола. Милијаш шутира, лопта одлази поред гола. Играо се 54. минут сусрета.

14.02 - Почело је друго полувреме на Врачару.

13.50 - Велике мере обезбеђења на Врачару учиниле су да утакмица, за сада, протиче без инцидената на трибинама. Фер и спортско навијање на обе стране.

13.48 - Црвена звезда заслужено води. Доминирал је током целог полувремена. Рано постигнут гол олакшао је посао Звезди, која је претила током целог полувремена. Рад је успео да се ослободи притиска покушао да озбиљније запрети. Међутим, Звезда није срљала ка другом голу, тако да "грађевинари" сем неколико изгледних прилика нису стигли до гола Бајковића. 

13.47 - Након једног минута надокнаде судија Миленко Вукадиновић свира крај првог полувремена. 

13.43 - Велика шанса за Рад. Ђурђевић искоса са леве стране неколико метара од корнер линије, лоптом тражи Павловића, који испред Звездиног гола не успева да је захвати и спроведе у мрежу играо се 42. минут.

13.35 - Фантастична лопта за Мрђу у  простор по левој страни. Успева да је задржи, иако му је противник на леђима. Губи снагу и пада у казненом простору пре него што је упутио шут, нема пенала. Играо се 33. минут.

13.24 - Рад полако успева да се ослободи притиска и пренесе тежиште игра на Звездину половину, неколико полуприлика, пре свега Ђурђевићеве остале су неискоришћене.

13.20 - Звезда наставља са иницијативом, игра се углавном на половини "грађевинара". Ређају се прилике, али за сада без промене резултата.

13.12 - ГООЛ. Црвена звезда води са 1:0 против Рада. Стрелац је био Ненад Милијаш у 10. минути из слободног ударца са око 20 метара. 

13.00 - Почео меч између Рада и Црвене звезде.

12.55 -Састави тимова:Црвена звезда: Бајковић, Вешовић, Мијаиловић, Крнета, Араухо, Милијаш, Гогић, Нинковић, Мирић, Дауда, Мрђа Резерве: Весић, Петковић, Милуновић, Мартиновић, Младеновић, Савићевић и Михајловић
Рад: Кљајић, Милошевић, Витас, Антић, Распоповћ, Ћирковић, Станојевић, Адамовић, Луковић, Павловић, Ђурђевић Резерве: Јовановић, Пршо, Рогач, Михајловић, Мараш, Урошевић, Родић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво