Читај ми!

Партизан ишчупао победу

Партизан тешком муком и пред празним трибинама савладао Доњи Срем са 3:2, после великог преокрета. Нови Пазар и Чукарички забележили победе у оквиру 12. кола фудбалске Суперлиге Србије. Војводина само 2:2 против Јавора, у Новом Саду. Рад и Звезда у недељу на Врачару.

Партизан је тешком муком савладао у Београду екипу Доњег Срема са 3:2, док је Слобода у Ужицу била боља од крушевачког Напретка (2:1), у утакмицама 12. кола Суперлиге Србије. Војводина је у Новом Саду ремизирала са Јавором 2:2, иако је наполувремену имала два гола предности.

Фудбалери Радничког из Ниша победили су на свом стадиону Вождовац са 2:1, док је ОФК Београд код куће са 3:2 савладао Јагодину, а Нови Пазар је са 3:0 био бољи од Спартака из Суботице у утакмицама 12. кола Супер лиге Србије. У још једној утакмици играној од 13.30, Чукарички је у Крагујевцу са 1:0 победио Раднички 1923.

Актуелни шампион умало није приредио шок навијачима јер је Доњи Срем био на корак од сензације. Гости су имали вођство од 2:0, а црно-бели су тек тада кренули ангажованије и онако како умеју, па су спречили бруку, која је била на видику.

Након слабог издања у првом полувремену, изабраници Вука Рашовића заиграли су много организованије у наставку, практично после другог поготка Крунића, и створили више повољних шанси, а преокрет је најавио Фофана у 58. минуту.

Црно-бели су од тада вршили константан притисак према противничкој мрежи и труд им се исплатио, па је Станковић најпре изједначио, а Јојић полуволејем у финишу сусрета осигурао тријумф којим је Партизан учврстио вођство на табели.

Шампион је на свом стадиону у Хумској остварио прву победу после више од месец дана, када је савладан ОФК Београд. Меч против Доњег Срема одигран је пред сабласно празним трибинама и неколико десетина присутних, углавном новинара, пошто је ФСС суспендовао стадион домаћина због навијачких нереда на вечитом дербију са Црвеном звездом.

Слобода је код куће забележила значајну победу против Напретка, иако су Крушевчцани повели аутоголом Кнежевића. Само три минута касније домаћин је изједначио, а тријумф је обезбедио Пурић десетак минута пре последњег судијског звиждука.

Раднички је тријумфом над Вождовцем уписао другу победу у низу, после пет везаних ремија. Нишлије су повеле голом Саше Стојановића у 41. минуту из једанаестерца. Претходно је Никола Васиљевић у 40. минуту у шеснаестерцу оборио Бранка Пауљевића, после дуплог паса са Ацом Јовановићем.

Екипа Ненада Лалатовића је у 50. минуту дошла до изједначења преко Стефана Бабовића, који је на десној страни искористио одлично додавање Немање Обрадовића. Раднички је до победоносног гола дошао у 68. минуту, а коначан резултат поставио је Петар Јовановић после асистенције Стојановића.

"Романтичари" су на Омладинском стаиону на Карабурми прилично лако савладали госте из Јагодине, а јунак победе био је Дејан Дражић са два поготка.

ОФК је у 12. минуту већ стигао до предности и то преко Дражића после контранапада. Домаћин је своју предност дуплирао у 35. минуту голом Милана Гајића, који је искористио центаршут Немање Антонова са десне стране.

Јагодина је до полувремена успела до постигне један гол, и то уз доста среће, јер је у 41. минуту лопта погодила у бутину Александра Живановића после шута Ивана Цветковића, међутим, домаћин је у самој завршници првог дела преко Дражића поново дуплирала предност.

Јагодина у наставку меча није изгледала, као екипа која може да дође до изједначења, или пак преокрета, све што су успели у другом делу меча је да у последњем минуту голом Ђорђе Шушњара умање пораз.

Нови Пазар је код куће славио головима Миљана Мутавџића у 61, Ивана Обровца у 80. и Немање Видаковића у 84. минуту. Пазарци су тако наставили серију победа, те у последњих пет мечева имају три тријумфа.

Чукарички је у Крагујевцу прекинуо серију од два пораза, а гол одлуке постигао је Филип Стојковић у 39. минуту.

Последњи меч 12. кола Супер лиге играће се у недељу на Врачару у ком ће Рад дочекати Црвену звезду.

19.59 - Завршен је и последњи меч суботњег протграма, Војводина и Јавор у Новом Саду ремизирали - 2:2. "Лале" су пропустиле велику прилику да се приближе врху табеле, пошто су на полувремену водили са 2:0. Ипак, у другом делу, Јавор је стигао до бода, а изједначујући погодак постигао је Радивојевић у последњем минуту утакмице. 

18.55 - Завршена још два меча у Суперлиги. Партизан губио са 2:0, па преокренуо на 3:2 за победу против Доњег Срема. Победоносни гол постигао Јојић у 82. минуту меча. Слобода у Ужицу савладала екипу Напретка са 2:1. Војводина на полувремену води против Јавора са 2:0'. 

18.00 - Почео меч у Новом Саду, састају се Војводина и Јавор. 

17.50 - Партизан на полувремену губи од Доњег Срема са 1:0, стрелац је Крунић у 43. минуту. У Ужицу, Слобода и Напредак играју 1:1. 

17.00 - Почела још два меча у Суперлиги Србије. Партизан пред празним трибинама дочекује екипу Доњег Срема, док у Ужицу играју Слобода и Напредак. 

15.30 - Завршени су први мечеви 12. кола. Нови Пазар је савладао суботички Спартак са 3:0, ОФК Београд је на Карабурми победио Јагодину са 3:2, Чукарички је мимималним резултатом славио у Крагујевцу, Раднички из Ниша је на "Чаиру" савладао Вождовц са 2:1.

14.20 - Резултати на полувремену:  Раднички Крагујевац - Чукарички 0:1, Нови Пазар - Спартак 0:0, Раднички Ниш - Вождовац 1:0, ОФК Београд - Јагодина 3:1. 

13.31 - Почели први мечеви 12. кола Суперлиге Србије, Раднички Крагујевац - Чукарички, Нови Пазар - Спартак, Раднички Ниш - Вождовац, ОФК Београд - Јагодина.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво