Звездин очај на Брду

Црвена звезда је поражена од Чукаричког, убедљиво и потпуно заслужено (2:0). Агонију великана из Љутице Богдана продубили су Никола Стојиљковић у 17. секунди и Славољуб Срнић у 76. минуту меча. Делије "дозволиле" играчима Звезде да задрже дресове, али су их и испратили погрдним скандирањем.

Фудбалери Чукаричког савладали су на домаћем терену екипу Црвене звезде са 2:0, у последњој утакмици осмог кола Суперлиге Србије.

Мали београдски дерби на Бановом брду завршен је изненађујућом, али заслуженом победом домаћина. Чукарички је остварио пети успех ове сезоне и изједначио се по броју бодова са водећим шампионом Партизаном, има бод предности над Војводиним, а четири више од Црвене звезде.

Сусрет је обележио водећи погодак младог репрезентативца Николе Стојиљковића већ после 17 секунди игре, када је прихватио лопту после продора Срнића и из близине матирао голмана Бајковића.

То је додатно охрабрило домаћина, па је у првих двадесетак минута виђена добра фудбалска представа.

Нејц Печник је у наставку погодио пречку, гости су полако преузимали иницијативу, али правог решења пред мрежом голмана Ристића нису имали.

До пред крај утакмице Црвена звезда је имала јалову надмоћност, пропустила више полушанси, а онда је у завршници уследио нови шок и други гол којим је Чукарички оверио заслужен тријумф.

Други погодак на мечу постигао је Славољуб Срнић у 76. минуту. 

Почетком другог полувремена меч је на кратко прекинут због бакљаде на трибинама где су били смештени навијачи црвено-белих, који су на крају звиждуцима испратили своје љубимце после новог разочаравајућег издања и трећег првенственог пораза.

Након очајне игре целог тима, није било понижавајућих сцена као после меча против Вождовца, када су делије приморале поједине фудбалере да скину дресове, пошто је полиција контролисала ситуацију.

Револтиране присталице Црвене звезде овога пута само су иронично аплаудирале играчима, скандирајући "Браво, девојке".

Грешке које ми правимо недопустиве су и међу пионирима

Тренер Црвене звезде Славиша Стојановић честитао је Чукаричком на заслуженој победи и рекао да је тим са Бановог брда имао у игри све што његов тим није имао.

"Чукарички је имао срце, хтење, дисциплину, одговорниост и, на крају крајева, знање да искористи шансе које смо им ми омогућили", изјавио је Стојановић после утакмице.

Он је истакао да је њему несхватљиво да се из утакмице у утакмицу понављају грешке у игри Црвене звезде.

"Коју год комбинацију да ставим на штоперским позицијама, увек неко направи грешку која нас кошта. Никад нисам кукао, то је то што имамо, али овакве грешке не смеју да се дешавају ни на пионирском, а камоли на овом нивоу", констатовао је Стојановић.

Словеначки тренер је рекао да ће сам тражити састанак са управом клуба, да се озбиљно поприча о свему и да се види како даље.

"Ситуација је јасна. Не бежим од одговорности и уколико се процени да сам ја највећи кривац зна се шта следи", поручио је Стојановић.

Тренер Чукаричког Владан Милојевић захвалио је колеги Стојановићу на комплиментима и рекао да не зна који су домети његове младе и талентоване екипе.

"Респектујемо сваког ривала, посебно Црвену звезду, али само пре утакмице. На тререну не респектујемо никога, имамо младе играче чије могућности су велике, али не знам колико велике. Срећни смо што смо лидери, уживаћемо један дан, а онда поново се посветити раду", казао је Милојевић.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се