Читај ми!

Јојић отшкринуо врата Лига Европе

Партизан - Тун 1:0. Партизан је коначно тријумфовао у Европи. Минимална победа против Туна не гарантује наставак европског пута, али може да послужи као прекретница за српског шампиона - у играчком и резултатском смислу. Једини погодак на мечу постигао је Милош Јојић у 70. минуту.

Промене резултата, голове и занимљиве ситуације можете пратити на нашим Фејсбук и Твитер страницама као и на званичном Јутјуб каналу.

22.25 - Крај утакмице у Хумској. Партизан јесте победио, што је јако важно за екипу која је у резултатској и играчкој кризи, али игром није одушевио. 

21.58 - ГОООЛЛЛ!!! Партизан је успео да постигне погодак на свом терену у једној европској утакмици ове сезоне. У тренуцима када се игра црно-белих учинила посебно летаргичном и безидејном, Милош Јојић је добио лопту, прешао једног противничког играча и послао лопту у мрежу швајцарског тима. Српски шампион тек сада креће у офанзиву.

21.34 - Почело је друго полувреме. Тренер Партизана Вук Рашовић извршио је и прву измену. У свлачионици је остао Ерик Ђемба-Ђемба а прилику је добио Филип Малбашић. 

21.18 - Полувреме у Хумској. Није било голова, није било ни игре која би до истих могла да доведе. Вредна помена је, можда, била прилика у којој се ненадано нашао Милош Јојић. Аксентијевић је прошао по десној страни, након његовог ударца лопта се одбила до младог репрезентативца Србије који, ипак, није успео најбоље да реагује. Српски шампион може и мора много боље од овога што приказује вечерас ако жели у групну фазу Лиге Европе.

20.30 - Почео меч у Хумској.  Црно-бели су почели у саставу Стојковић, Аксентијевић, Петровић, Обрадовић, Станковић, Марковић, Илић, Ђемба-Ђемба, Грбић, Јојић и Митровић.

Партизан је коначно победио ове сезоне у Европи, а јунак је био, као и у последњем вечитом дербију, Милош Јојић. Меч фудбалера београдског и швајцарског тима уживо је испратило око 15.000 гледалаца.

Изабраници Вука Рашовића одиграли су најбољу утакмицу у досадашњем делу сезоне и дошли до значајног капитала уочи пута на реванш у швајцарску.

Уједно, погодак Јојића био је први који је Партизан ове сезоне постигао у европским такмичењима на стадиону у Хумској.

Генерално гледано, према приказаној игри, поготово у другом полувремену, шампион Србије је заслужио убедљивију победу.

Оно што је важно колико и победа је чињеница да је Партизан коначно показао "знаке живота", који су толико недостајали и навијачима и играчима и стручном штабу од почетка сезоне.

Након постигнутог гола црно-бели су се пробудили, па су тако добре шансе редом пропустили Јојић, Александар Митровић и на овом мечу резервиста, Никола Нинковић.

Шансу првог полувремена за Партизан пропустио је Милош Јојић у 35. минуту, када је одбрана гостију изблокирала његов ударац са само два метра.

Већ у следећем нападу швајцарска екипа могла је да казни овај промашај, али је Милан Обрадовић интервенисао у последњем тренутку.

Швајцарци су у самом финишу утакмице могли до изједначења, али је шут Санога завршио изнад пречке.

Уочи почетка утакмице навијачи Партизана са јужне трибине, као и на неколико претходних мечева, скандирали су против председника црно-белих Драгана Ђурића.

Реванш утакмица игра се за седам дана у Туну, градићу удаљеном тридесетак километара од Берна.

ПАРТИЗАН: Стојковић, Аксентијевић, Обрадовић, Станковић, Петровић, Марковић, Ђемба-Ђемба (од 46. Малбашић), Јојић, Илић, Грбић (од 57. Нинковић), Митровић.

ТУН: Фавр, Сулмони, Зуфи, Зигфрид, Витлвер, Хедигер, К. Шневли, Лути, Мартинез (од 77. Магалнеш), М. Шневли (од 85. Садик), Саного.

Победа за мирну главу

Тренер фудбалера Партизана Вук Рашовић рекао је да вечерашња победа над Туном много значи играчима на психолошком плану и навео да су црно-бели сада много ближи групној фази Лиге Европе.

"Нисам ја осетио олакшање лично, али осетило се код играча. Ослободили су се окова, ова победа ће им доста значити у психолошком смислу у наставку сезоне", казао је Рашовић.

Стрелац јединог поготка на утакмици био је Милосс Јојицх у 70. Минуту.

"Утакмица је била као што смо очекивали, имали смо своје шансе. Они су се показали као чврст тим који зна шта хоће. У другом полувремену много смо желели победу и зато смо дошли до ње. После гола смо почели да личимо на онај прави Партизан", навео је тренер црно-белих.

Рашовић је истакао да ће Партизан сигурно знати како да постави игру за реванш.

"Морамо да урадимо анализу ове утакмице, да скенирамо ствари које нису биле добре. Видећемо како треба да играмо тамо. Ово је доста добар резултат, даје нам много веће шансе за пролаз у групну фазу Лиге Европе", закључио је Рашовић.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије