Суперсудије из Премијер лиге

Судије у Премијер лиги ретко греше, а у бољој су кондицији од већине фудбалера. Ово су резултати завршног извештаја Премијер лиге за минулу сезону 2012/13. Осим што претрче више од играча, судије у Премијер лиги у 99 одсто случајева не греше када су у питању офсајд позиције, наводи се у извештају.

Завршни извештај Премијер лиге за прошлу сезону 2012/13. открио је неочекиване ствари. Како преноси британски Дејли мејл, највећи радници на теренима широм Острва нису фудбалери већ судије!

Просечни судија на једној премијерлигашкој утакмици у просеку има 176 спринтева (у којој се креће брзином већом од 20 километара на час), док просечан фудбалер за 90 минута оствари један спринт мање.

Од тог броја 50 судијских спринтова у просеку било је брже од 25 километара на час. Упоредивши са периодом од пре пет година, то је повећање од 64 одсто. Ово је јасан показатељ да судије на Острву иду у корак са самом игром која је из године у годину све бржа.

На примеру енглеског 50-годишњег судије Фила Дода види се колико делиоци правде на Острву улажу у своју физичку спрему. Фил Дод који је због нешто курпулентније грађе често био предмет исмевања навијача. Овог лета он се подвргао се посебном режиму тренинга. Осим што изгубио солидан број килограма, Дод је ушао у савршену форму тако да би комотно могао да заигра за Манчестер Јунајтед, Челси, или неки трећи премијерлигашку клуб.

Осим што судије у Премијер лиги иду неколико корака испред фудбалера у физичкој припреми, занимљиво је да су и одлуке делилаца правде ретко када биле погрешне.

У прошлој сезони судије на Острву нису погрешиле у 99 одсто случајева код офсајд ситуација. Такође, 98,6 одлука везаних за спорне ситуације у шеснаестерцу су биле тачне, али овде ипѕк није узето у обзир оно што није суђено, односно фаулови који су промакли, већ само ситуације када су судије нешто свирале.

У претходној сезони премијерлигашке судије више су „гледали кроз прсте" и ређе су делили јавне опомене фудбалерима. Забележено је 21 одсто црвених и 33 одсто жутих картона мање него у ранијим сезонама.

Премијер лига почиње наредног викенда, а осим фудбалера, јасно је да су и судије спремне да допринесу да ова лига остане међу најбољим на планети.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво