Кокеза ми је претио!

Председник ФСС Томислав Караџић, у очима неких одговоран за "деградацију" фудбала у нашој земљи, налази се на одмору и није желео да коментарише напада и оптужбе које против њега износе из Црвене звезде и дела стручне јавности. Међутим, у изјави за "Спорт", јесте и сам изнео једну врло озбиљну оптужбу.

Утакмица између Партизана и Новог Пазара је имала контроверзну увертиру у виду недозвољавања регистрације великог броја новајлија екипи из града са Јошанице и која је протекла у знаку непријатно очигледних судијских грешака, опет на штету екипе из Новог Пазара.

Она је, такође, послужила да се на неки начин отвори Пандорина кутија српског фудбала. Рукавице су скинуте, а затим је отпочео и за наше просторе карактеристични обрачун саопштењима.

На удару Црвене звезде и немалог дела стручне јавности нашао се, пре свих, председник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић.

Караџић, иако се налази на одмору у Будви, није могао сасвим да остане нем на бројне оптужбе и нападе.

У изјави за дневни лист „Спорт", Томислав Караџић је чак рекао и да му је потпредседник Црвене звезде Славиша Кокеза претио.

"У једном тренутку стигла ми је СМС порука следећег садржаја: 'Толе, срам те било за данашњу крађу на утакмици Партизан - Нови Пазар. Ти си дефинитивно организатор намештања у нашем фудбалу. Славиша Кокеза'. Био сам, наравно, изненађен, нисам могао да верујем... Мислио сам да није нека превара или зла намера према потпредседнику Црвене звезде. Позвао сам број са којег ми је стигла порука и јавио ми се Кокеза. Рекао ми је да је то његова порука, успут ме питао да ли сам гледао утакмицу. Одговорио сам да нисам у земљи и питао какве то везе има са мном, односно какве су то поруке", рекао је, на почетку, Караџић.

Како истиче први човек српског фудбала, каква-таква куртоазија се ту и завршила, јер су емоције убрзо прокључале.

"Остао је први својим тврдњама, а ја нисам желео да улазим у даљу расправу и убеђујем високог функционера Црвене звезде у то колико је његов наступ некултуран и проблематичан. Такав да захтева процесуирање и удаљавање из фудбала. Рекао сам да ће се ове оптужбе и напади наћи пред органима ФСС на шта ми је одговорио: 'Радиће и други органи око тебе и Савеза'. Питам сам га: 'Да ли ви то мени претите? Ако претите онда ме нисте уплашили, свој посао радим најбоље што умем'. И ту је разговору био крај. За сада", закључио је Караџић интервју за „Спорт".

Овде можда треба подсетити да је Црвена звезда, у свом другом саопштењу поводом контроверзних детаља са утакмице Партизан - Нови Пазар, наговестила да очекује овакву реакцију Томислава Караџића.

Circulus Vitiosus српског фудбала овим се наставља.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара