Читај ми!

Воша на Шериф, Партизан извукао Тун

Фудбалери Партизана играће против швајцарског Туна у баражу за Лигу Европе, док је противник Војводине Шериф из Тираспоља, одлучено је жребом у Ниону. Први мечеви на програму су 22. августа, а реванши седам дана касније. Оба тренера констатовала су да могу да прођу у групну фазу ЛЕ.

Фудбалери Партизана играће у баражу за Лигу Европе против швајцарског Туна, док је противник Војводине молдавски Шериф, одлучено је данас жребом у Ниону. Прве утакмице на програму су 22. августа у Београду и Новом Саду, а реванши су заказани за 29. август у Туну и Тираспољу.

Екипа украјинског Черномореца, која је у трећем колу квалификација за ЛЕ елиминисала Црвену звезду, у плеј-офу за ово такмичење састаће се са Скендербегом из Албаније.

У осталим паровима баража за ЛЕ састају се: Кубањ (Русија) - Фејенорд (Холандија), Варегем (Белгија) - Апоел (Кипар), Рапид Беч (Аустрија) - Дила Гори (Грузија), Тромзе (Норвешка) - Бешикташ (Турска), Пандури (Румунија) - Брага (Португалија), Аполон (Кипар) - Ница (Француска), Актобе (Казахстан) - Динамо Кијев (Украјина), Свонси (Енглеска) - Петролул (Румунија), Атромитос (Грчка) - АЗ Алкмар (Холандија), Хафнарфјордур (Исланд) - Генк (Белгија), Елфсборг (Шведска) - Нордсјеланд (Данска), Сласк (Пољска) - Севиља (Шпанија), Салцбург (Аустрија) - Жалгирис (Литванија), Карабак (Азербејџан) - Ајнтрахт (Немачка), Минск (Белорусија) - Стандард (Белгија), Јаблонец (Чешка) - Бетис (Шпанија), Ријека (Хрватска) - Штутгарт (Немачка), Макаби Тел Авив (Израел) - ПАОК (Грчка), Сент Гален (Швајцарска) - Спартак Москва (Русија), Молде (Норвешка) - Рубин (Русија), Трабзон (Турска) - Кукекеши (Албанија), Есбјерг (Данска) - Сент Етјен (Француска), Грасхоперс (Швајцарска) - Фјорентина (Италија), Макаби Хаифа (Израел) - Астра (Румунија), Удинезе (Италија) - Слован (Чешка), Динамо Тбилиси (Грузија) - Тотенхем (Енглеска), Ешторил (Португалија) - Пашинг (Аустрија), Номе Каљу (Естонија) - Дњeпар (Украјина).

Тренер фудбалера Војводине Марко Николић рекао је да је његова екипа на данашњем жребу извукла најлакшег противника од могућих у баражу, али да оба тима имају подједнаке шансе за пласман.

"Ми смо остварили велики успех самом победом и елиминацијом Бурсаспора. Сада смо добили објективно најлакшег противника од ових пет које смо могли да извучемо, али опет су шансе пола-пола", рекао је Николић. 

"Неопходно је да задржимо мир и скормност, пошто имамо прво утакмицу са Доњим Сремом и Вождовцем у Суперлиги и само тако можемо да пробамо да пласманом у групну фазу Лиге Европе направимо историјски резултат за клуб", казао је Николић. Он је навео да добро познаје молдавску екипу.

"Стицајем околности познајем Шериф доста добро, гледао сам их и против Динама из Загреба недавно у квалификацијама за Лигу шампиона. Јако су добар и квалитетан тим. Мој некадашњи играч из Рада Марко Станојевић им је капитен, ту је и Каду, као и Марсело из Баната", навео је тренер новосадског клуба.

Николић је додао  да његови фудбалери морају да поштују Шериф колико су поштовали и Бурсу у прошлој рунди.

Тренер фудбалера Партизана Вук Рашовић мишљења је да црно-бели могу да прођу екипу Туна и пласирају се у групну фазу Лиге Европе.

"Имамо довољно времена да се упознамо са противником, нисмо незадовољни, то је екипа са којом може да се игра, да се победи и прође даље у Лигу Европе. Добро је што за промену први меч играмо у Београду и то ће бити прилика да на свом терену направимо добар резултат за реванш", рекао је Рашовић новинарима на стадиону у Хумској.

Прва утакмица на програму је 22. августа у Београду, а реванш је за седам дана у Туну.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара