Читај ми!

Михајловић: Рано је за омладинце

Селектор Орлова Синиша Михајловић похвалио је велики успех oмладинаца, али је оценио да је још рано да неко од њих буде позван у А тим. Селектору су поред Митровића "запали" за око Голубовић, Луковић, Рајковић и капитен Павловски.

Селектор српских фудбалера Синиша Михајловић рекао је данас да су омладински репрезентативци показали како треба да игра А национални тим, али да је још рано да неко од њих буде прикључен његовој екипи.

"Нико од нас није очекивао да ће омладинска репрезентација освојити Европско првенство, али посебно мени, као и свима у Србији, много је драго због тога што су то урадили. То је велики успех, историјски догађај, и због тога су сви задовољни јер то много значи за наш фудбал и земљу", рекао је Михајловић.

Репрезентација Србије за играче до 19 година тријумфовала је на Европском првенству у Литванији и тако направила велико изненађење. Србија је у финалу победила Француску са 1:0.

"Они су такмичење освојили на колектив, не на индивидуални квалитет. Тако треба да игра и А репрезентација", истакао је Михајловић. Он је оценио да је успех у Литванији постигнут, иако екипа није била најјача на Првенству, већ је колективном игром надокнадила недостатак индивидуалног квалитета.

"Има ту добрих играча, али оно што А репрезентацији треба да служи за пример јесте то што је успех постигнут, иако нема индивидуалног квалитета, већ је присутан јак колектив. Ова репрезентација је најбољи пример, јер није била најбоља, била је можда пета или шеста, али је колективом успела да смањи разлику и освоји Првенство", казао је Михајловић.

Селектор "орлова" је рекао да би омладински репрезентативци могли да се прикључе националном тиму тек за две године, ако наставе с добрим играма.

"У А репрезентацији је само Александар Митровић, а остали, ако буду наставили да играју добро и стандардно у својим клубовима, онда би за две године могли да дођу до националног тима. Али, то опет зависи и од тога ко ће бити селектор тада", рекао је Михајловић.

Михајловић је навео да су му се у омладинској репрезентацији, поред Митровића, посебно свидели Петар Голубовић, Андрија Луковић, голман Предраг Рајковић и капитен Марко Павловски.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара