Читај ми!

Суђење није главни разлог пораза

Дан после, након преспаване ноћи Звездин тренер Славиша Стојановић сумирао је гостовање у Одеси. Иако је суђење било катастрофално, он га не апострофира као главни разлог пораза, већ грешке његових играча истиче у први план. Уочио је пропусте и радиће на њиховом исправљању. Верује у пролаз даље и да ће тим успети да одговори свим изазовима уз подршку пуне Маракане.

Тренер Црвене звезде Стојановић рекао је да суђење није главни разлог пораза од Черномореца, већ да су то наивне грешке његове екипе.

"Суђење није главни разлог пораза, наше наивне грешке су. Омогућили смо им да нас добију. Верујем да можемо да прођемо, убеђен сам да и играчи верују у то. Било је прилике и за бољи резултат, али нисмо успели то да искористимо", рекао је Стојановић новинарима на аеродрому у Одеси, пред лет за Београд.

Црвена звезда је у четвртак изгубила у гостима од черномореца са 3:1 у првој утакмици трећег кола квалификација за Лигу Европе. "Колико су они нападали, толико смо ми. Они су много спремнији од нас, била је чудна спарина и није било лако. У којој смо фази припрема било је задовољавајуће трчање већине играча", навео је тренер Звезде.

Стојановић није водио екипу због искључења на дуелу са ИБВ-ом у претходној рунди, а уместо њега на клупи је био помоћни тренер Милош Костић.

"То што нисам био на клупи није разлог што смо изгубили. Сигурно да није исто када је тренер на клупи, можда чак и судијама није исто, али и да сам био мислим да би резултат био овакав какав јесте", рекао је Стојановић.

Он је истакао да не жели да тражи алиби за пораз и да кука, али је нагласио да му је потребно још појачања.

"Не желим да тражим алиби и кукам, али сви добро знају како смо добијали појачања, једно по једно. Ту су и повреде, никако да дођемо до аутоматизма кадра који би могао да направи већи број заједничких тренинга. Треба нам још играча, биће посла", казао је тренер Звезде.
Стојановић је најавио да ће у реваншу бити више промена у стартној постави, како због повреда, тако и због картона.

"Видели смо да можемо да стварамо шансе и ако надоградимо ово можемо да се надамо адекватнијем резултату у четвртак", додао је тренер црвено-белих.

Стојановић је навео да се не каје што није дао шансу новом штоперу Новаку Мартиновићу, јер се играч још прилагођава због временске разлике, с обзиром да је претходни период провео у Кини.

"Какав бих тренер био када не бих веровао да можемо да прођемо. Биће тотално другачија утакмица са амбијентом на нашој страни. То не сме да нас заведе, да примимо неки гол и да нас то удаљи од циља. Главе треба да се охладе и лепо да се одморимо", рекао је Стојановић.

Реванш ће се играти у четвртак у Београду.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво