Хајдук иступа из Суперлиге?

Председник Хајдука из Куле Зоран Осмајић поднео је оставку, а клуб који више од 20 година без престанка игра у највишем рангу близу је одлуке да иступи из такмичења, преносе београдски медији. Наводно, на наплату клубу стигао дуг на име неплаћених инвестиција на стадиону још из 1990. године.

Председник Хајдука из Куле Зоран Осмајић поднео је оставку, а клуб је близу одлуке о иступању из Супер лиге Србије, преносе београдски медији.

"Хајдук је у огромном проблему. На наплату је стигао дуг од 2,5 милиона евра на име неплаћених инвестиција на стадиону још из 1990. године. Од мене се тражи да платим тај дуг, иако му нисам допринео. Једноставно, ја немам тај новац", рекао је Осмајић "Спортски Журнал".

Он је рекао да је покушао да реши проблем од како је пре две године дошао у клуб, али да, ипак, нема решење.

"Жао ми је после свега, две године сам посветио Хајдуку, улагао лични новац, без помоћи спонзора. Имао сам идеју да се стадион укњижи као имовина клуба, али за то не постоји законско решење. Од мене се тражи да платим дуг за нешто што није ни моје, ни клуба на чијем сам челу", рекао је он.

"Желео сам да направим модеран клуб, али овај проблем је, ипак, за мене нерешив. Разумем повериоце. У питању је 26 људи, траже свој новац и поштено је да им се плати. Са тим немам ниједан проблем, добро знам како је кад тражите ваше паре", додао је Осмајић.

Осмајић је рекао да ће данас бити одржана Скупштина клуба, која ће донети одлуку о будућности клуба.

"Град би требало да преузме бригу о клубу, али бојим се да општинска каса није довољна да се намире потребе суперлигаша. Ситуација је више него драматична. Будућност Хајдука је у рукама Скупштине. Могао сам да останем до почетка сезоне, па да одустанемо после три кола, али то не би било поштено", рекао је он.

Осмајић је додао да ће наставити да подржава омладинску екипу Хајдука.

Ако Хајдук иступи из Супер лиге Србије, аутоматски ће пасти два ранга ниже, а сви његови играчи могли би да постану слободни.

"Спортски журнал" наводи да би упражњено место у Супер лиги могао да заузме Вождовац. Све одлуке мораће да одобри Фудбалски савез Србије.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво