Читај ми!

Стојановић: Тешко у Украјини!

Славиша Стојановић очекује изузетно тежак меч у Украјини против Черномореца, нарочито након одличног издања Звездиног ривала против Шахтјора. Најбоље би било да се победи, било би важно да се да гол у гостима, рекао Стојановић.

Тренер фудбалера Црвене звезде Славиша Стојановић рекао је данас да његову екипу чека изузетно тежак посао у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу Европе против украјинског Черномореца.

"Нема страха, озбиљно приступамо послу и анализирамо добре и лоше стране. Утакмице иду брзо, нема времена за регенерисање. Јасно је да нас у Украјини чека тежак посао. Черноморец је физички спремна екипа. Агресивни су и много трче, ротирају пет, шест странаца. Морамо да будемо компактни и организовани бар као и они ако желимо да направимо нешто добро у Одеси", рекао је Стојановић на конференцији за новинаре.

Он је навео да је синоћ одгледао дуел шампиона Шахтјора и Черномореца (1:0) у првенству Украјине.

"Шахтјор је победио сплетом срећних околности. Черноморец је, по ономе што је показао на терену, више заслужио победу. Посебно су добар утисак оставили на средини терена, праве добар блок, али као и сви, имају мане", објаснио је стратег црвено-белих.

Стојановић је истакао да је један од основних циљева на гостовању у Одеси да Звезда постигне гол.

"У Европи је увек све отворено. Најбоље би било да се победи, било би важно да се да гол у гостима. Као тренеру, кроз каријеру ми се дешавало да победим у првом мечу, а да екипа на свом терену у реваншу одигра лоше и испадне", истакао је он.

Тренер Звезде поновио је да је екипа одиграла лоше на Исланду у реваншу другог кола против ИБВ-а (0:0).

"Јасно да је екипа на Исланду била испод нивоа који желим и морамо да будемо свесни да остали напредују. Сви улажу у фудбал, морамо реално да схватимо где је наше место и да што мање причамо", изјавио је Стојановић.

Он је рекао да се леви бек Никола Мијаиловић опоравио од повреде и да ће бити у конкуренцији за тим.

Стојановић је казао да нови штопер Новак Мартиновић још није дошао у Београд и да њега неће бити на гостовању у Украјини, док ће за преосталу двојицу нових централних дефанзиваца Робертса Омегу и Мигела Арауха тек донети коначну одлуку.

Он је додао и да је са нападачем Абиолом Даудом, који се нашао на мети критика због лоше форме, разговарао уочи меча на Исланду, а да ће видети да ли ће на исти начин поступити и пред дуел у Одеси.

"Доласцима поменутих дефанзиваца позиција штопера је решена. И даље тражимо нападача, а волео бих да добијемо и појачање у везном реду јер нас је недавно напустио Лука Миливојевић", закључио је Стојановић.

Прва утакмица трећег кола квалификација за Лигу Европе између Черномореца и Црвене звезде игра се у четвртак од 18.15 по средњеевропском времену.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се