Спреман за трофеје са Црвеном звездом

Мигел Араухо, најновије појачање Црвене звезде у текућем прелазном року, истиче да је спреман да игра под великим притиском и да жели да се добрим партијама у црвено-белом дресу наметне селектору А репрезентације Перуа. Доласком у Звезду сам направио велики корак у каријери. Већ сам играо на неколико пријатељских утакмица за репрезентацију и добрим играма у Србији надам се да ћу постати стандардни члан националног тима, рекао је Араухо.

Перуански фудбалер Мигел Араухо рекао је да је спреман да игра под великим притиском у Црвеној звезди и да добрим наступима у српском клубу жели да се избори за место у репрезентацији своје земље.

"Спреман сам да играм под великим притиском. Нисам још гледао друге српске екипе, пажња ми је усмерена само на Црвену звезду. То је велики клуб и мислим да можемо да направимо велике ствари и прекинемо серију Партизана у првенству", рекао је Араухо новинарима у београдском хотелу М.

Доскорашњи штопер перуанске екипе Уанкајо навео је да је обавио лекарске прегледе и да очекује да у току дана или сутра потпише уговор са црвено-белима.

"Остало је да се среде још нека документа, већ сам обавио лекарске прегледе и очекујем да потпишем вечерас или у суботу ујутро", казао је он.

Араухо, који је у Београд допутовао у понедељак, истакао је да му се веома свиђају град и стадион Звезде.

"У Београду се осећам веома добро, град је прелеп, као и стадион. Звезда је велики клуб, највећи у Србији и један од најважнијих у Европи", казао је овај 18-годишњак и додао да до скоро није разумео ни реч српског, али да полако вежба.

Араухо ће на позицији штопера за конкуренте имати Дарка Лазића и Јована Крнету, за које је рекао да су одрадили одличан посао у реванш утакмици против ИБВ-а у квалификацијама за Лигу Европа.

"Гледао сам утакмицу против ИБВ-а и мислим да су Крнета и Лазић одрадили одличан посао. Мораћу много и напорно да радим како бих изборио место у тиму", рекао је Араухо.

Он је казао да му осим Звезде ништа није у мислима и да у српском клубу планира да остане што је дуже могуће.

"Не планирам ништа унапред, дошао сам овде, планирам да останем што дуже. Фокусиран сам само на Звезду, не желим да размишљам шта ћу даље. Циљ ми је да са клубом освојим првенство и Куп, као и да што је даље могуће одемо у Лиги Европа", казао је Перуанац.

Араухо је млади репрезентативац Перуа, а како је рекао, добрим играма у Звезди жели да се наметне селектору А тима те земље Серхију Маркаријану.

"Доласком у Звезду сам направио велики корак у каријери. Већ сам играо на неколико пријатељских утакмица за репрезентацију и добрим играма у Србији надам се да ћу постати стандардни члан националног тима", рекао је Араухо.

Звезда је у досадашњем делу прелазног рока довела Ђорђа Ракића, Милоша Нинковића, Николу Мијаиловића, Нејца Печника и Александра Ковачевића, а Араухо ће, када потпише уговор, бити шесто појачање црвено-белих.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво